Pavlova taart met vers fruit

  • Australisch, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2012

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt!
Plus makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de bodem:
8 eiwitten
400grkristalsuiker
1tl zout
1el maizena
2tl natuurazijn

Voor de vulling:
500ml slagroom
50 gr suiker
Paar blaadjes munt
1 citroen
Vers fruit bv.;
aardbeien
blauwe bessen
frambozen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
beslagkom
mixer
oven
bakplaat met bakpapier
Grote ronde schaal/bord

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 120 C.
Klop in een brandschone kom de eiwitten (zonder een spoortje geel) en het zout met de mixer tot zachte pieken.
Voeg al kloppend langzaam de suiker toe. Klop het mengsel +/- 10 min. tot het glanst en heel dik is.
Klop luchtig de maizena en azijn erdoor.
Schep met een grote lepel 8 hoge scheppen eiwit op de bakplaat in een cirkel. Draai de bovenkanten met een vork rond tot pieken.
Bak de eiwitten in +/- 1 á 1,5 uur in de oven of tot het schuimgebak is.
Het mag licht verkleuren maar niet te bruin! Je moet dus wel even in de buurt blijven en af en toe even kijken.
Laat het schuim op een droge plek afkoelen.
Je kunt het schuim in een luchtdichte zak eventueel nog 5 dagen bewaren.

Klop de slagroom voor de vulling met de suiker en knip de muntblaadjes in hele kleine stukjes erbij.

De aardbeien schoonmaken en marineren in wat citroensap
Van de schil van de citroen wat krulletjes schaven.

Bereidingswijze

Schep de slagroom in het midden van het schuimgebak.
Alle vruchten erboven op.
Zeef wat poedersuiker erboven.
Garneer af met wat citoenkrullen.

Serveertip

Serveer de Pavlova op een grote ronde schaal
Eventueel wat Grandmarnier er over sprenkelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten