gebraden ossenhaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-05-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 750 gr ossenhaas

  • 2 eetlepels boter

  • peper, zout


  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    romertopf
    oven

    Voorbereiding

    de romertopf 15 min in koud water plaatsen

    Bereidingswijze

    Wrijf het vlees in met peper en zout.
    Verdeel klontjes boter op de bodem van de natgemaakte Romertopf en leg het
    vlees hierop.
    Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in
    op 250 C en braad het vlees, onder 2-3 keer bedruipen met het braadvocht, in
    ca 5 kwartier mals.

    Dien deze schotel op met rijst, aardappel kroketten of gekookte aardappelen
    en sla of diverse groenten.

    Serveertip

    Variaties: Lardeer de ossenhaas met smalle reepjes spek.
    Of: Voeg 1/2 kopje zure room of witte wijn toe.
    Of: Smoor een blikje champignonschijfjes of verse champignons mee.
    Of: Wikkel de ossenhaas in uitgerold bladerdeeg.
    Of: Smoor een klein blikje ananasstukjes mee.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten