Gepaneerde karbonade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=1 Bakje platte peterselie,
alleen de blaadjes.
=2 Eieren
=1 Teen knoflook,fijngesneden.
=4 Ribkarbonade,
=100 gr.paneermeel,=

geraspt.=60 gr.Boter,
=6 el Olijfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal
Koekenpan

Bereidingswijze

1.Snijd de peterselie fijn.
Meng de eieren met de
knoflook en de helft van
de peterselie in een schaal.
Voeg de karbonades en peper
en zout toe.Laat 30 min.
afgedekt op het aanrecht
staan.Schep tussendoor een
paar keer om.
2.Meng het paneermeel met de
kaas en strooi het op een
bord.Haal de karbonades
stuk voor stuk uit de
schaal en druk ze in het
paneermeel zodat ze aan
beide kanten bedekt zijn.
3.Verhit de boter en de olie
in een grote koekenpan.
Bak de karbonades op een
middelhoog vuur in 10 min.
gaar.Keer halverwege.
Serveer met citroenpartjes
en bestrooi met de rest van
de peterselie

Bron

©

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

harry_bijl avatar
harry_bijl

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten