Hamlapjes in bockbier met spekjes en zuidvruchten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2012

Een kruidig, zoetig stoofgerecht dat heel goed smaakt in dit jaargetijde!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr hamlappen
2 el bloem
1 el arachide-olie
25 gr boter
125 gr gerookte spekblokjes
2 uien (in ringen)
1 flesje bockbier (die je zelf het lekkerste vindt, ik neem meestal Amstel of Grolsch)
1,5 dl runderbouillon
2 el schenkstroop (bv Van Gilze)
1 tl tijm
2 laurierblaadjes
200 gr Tutti Frutti (gedroogd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

Smeer de hamlapjes in met peper, zout en bloem en laat 10 minuutjes intrekken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees hier rondom bruin in. Haal het dan uit de pan en houd even apart.
Bak in het bakvocht het spek en de uiringen, blus af met het bier en voeg het vlees, de stroop, bouillon, tijm en laurierblaadjes toe en stoof dit zachtjes een uur. Voeg dan de Tutti Frutti toe en en laat nog een half uurtje stoven. Dan de pan op tafel en lekker genieten van een lekkere stoofschotel!

Bron

Jumbo

Serveertip

Hier smaakt heel veel goed bij. Zoals bv rode kool met gekookte aardappels en appelmoes; vers gebakken (dikke) friet met mayo; rijst met doperwtjes en ga zo maar nog even door...... Altijd wel een lekker glas Bock erbij!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 07-10-2013

Gewoon een heerlijke stoofschotel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten