Hamlapjes in bockbier met spekjes en zuidvruchten
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 17-10-2012
Een kruidig, zoetig stoofgerecht dat heel goed smaakt in dit jaargetijde!
Ingrediënten 4 personen
750 gr hamlappen2 el bloem
1 el arachide-olie
25 gr boter
125 gr gerookte spekblokjes
2 uien (in ringen)
1 flesje bockbier (die je zelf het lekkerste vindt, ik neem meestal Amstel of Grolsch)
1,5 dl runderbouillon
2 el schenkstroop (bv Van Gilze)
1 tl tijm
2 laurierblaadjes
200 gr Tutti Frutti (gedroogd)
Benodigdheden
BraadpanVoorbereiding
Smeer de hamlapjes in met peper, zout en bloem en laat 10 minuutjes intrekken.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees hier rondom bruin in. Haal het dan uit de pan en houd even apart.
Bak in het bakvocht het spek en de uiringen, blus af met het bier en voeg het vlees, de stroop, bouillon, tijm en laurierblaadjes toe en stoof dit zachtjes een uur. Voeg dan de Tutti Frutti toe en en laat nog een half uurtje stoven. Dan de pan op tafel en lekker genieten van een lekkere stoofschotel!
Bron
Jumbo
Serveertip
Hier smaakt heel veel goed bij. Zoals bv rode kool met gekookte aardappels en appelmoes; vers gebakken (dikke) friet met mayo; rijst met doperwtjes en ga zo maar nog even door...... Altijd wel een lekker glas Bock erbij!
Laatste reacties
Gewoon een heerlijke stoofschotel!