Groenten taart
- Grieks, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 17-10-2012
Een heerlijke taart met veel verse groenten
el = eetlepel
tl = theelepel
k = theekop
Ingrediënten 6 personen
Voor het deeg:250 gr meel voor elk gebruik
1 tl suiker
1/2 tl zout
1 ei
2 1/2 el water
Ik gebruik klare dikke vellen bevroren deeg, 1 pak heeft 2 vellen heet svoliato...bij de supermarkt verkrijgbaar.
Voor de vulling:
1 k zucchini fijngehakt
1 k rode bell peper fijngehakt
1 k fennel fijngehakt
1 k champignons fijngehakt
1 prei in dunne ringen gesneden
3 teentjes knoflook fijngehakt
2 sjalotjes fijngehakt
1 el peterselie fijngehakt
1 el selino bladen fijngehakt
4 el roomboter
2 el meel
1 k melk
1 k geraspte pecorino kaas
1 k geraspte oude goudse kaas
zout en peper naar smaak
Benodigdheden
MixerDeegroller
Koekepan
Kleine pan
Zeef
Braadslee
Bakpapier
Eetlepel
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 180 C
Doe de roomboter, het meel, de suiker en het zout in de mixer en klop tot alles gemengd is.
Voeg nu het water en het ei toe en klop tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot een lap van ca 1/2 cm dik, ca 3 cm groter dan de braadslee.
De vulling:
Smelt 2 el roomboter in de koekepan en sauteer alle groenten tot ze zacht zijn, voeg zout en peper naar smakk toe.
Voeg 1 k water toe en kook 15 minuten tot het vocht verdampt is.
Doe in de zeef zodat het nog aanwezige vocht eruit loopt.
Stort nu de groenten in de taart.
In de kleine pan smelten we de andere twee el boter met het meel en sauteer tot de kleur donker wordt.
Voeg de melk toe en roer tot een dikke creme.
Voeg wat zout en peper toe en haal van de hittebron voeg de geraspte kaas toe met wat peper en roer doorelkaar.
Stort boven op de groenten in de taart.
Met de lepel smeer uit zodat alle groenten bedekt zijn.
Bedek de taart met bakpapier.
Bereidingswijze
Zet de vorm in de oven en bak 40 minuten.
Haal het bakpapier eraf en bak nog 15 minuten tot de taart een goudbruine kleur heeft
Bron
Tijdschrift
Serveertip
Serveer warm of koud met een droge witte wijn of koud bier.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties