Italiaanse vissoep

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2012

Lekkere soep met een frisse tomatenbouillon die ook nog eens snel klaar is

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl. olijfolie
1/2 winterpeen in gehalveerde plakjes
1 venkel in grove stukken
1 ui gesnipperd
2 ongekookte aardappelen in blokjes
2 gesnipperde knoflookteentje
handje fijngehakte peterselie
3 anjovisfilets in stukjes
1 gedroogd pepertje verkruimeld
1 blik tomatenblokjes inclusief het sap
3,8 dl. visfond
4 dl. water
500 gram gemengde visfilet (stevige witte vis bijv. kabeljauw,zeewolf,roodbaars,pangasius,wijting of rode mul)
in blokjes
verse mosselen met schelp ongeveer 12 stuks
12 grote gamba′s zout en pepergepeld
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie en fruit hierin de winterwortelplakjes, de venkel,ui,knoflook, de aardappelblokjesongeveer 5 minuten
voeg de ansjovisstukjes toe en laat smelten, dan het verkruimelde rode pepertje, de tomatenblokjes met vocht, de visfonf en het water
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken totdat de venkel en wortel beetgaar isSchep de vis, mosselen en gamba′s er voorzichtig bijen laat zachtjes gaar worden in ong. 5 a 8 minuten, breng op smaak met zout en peper, roer niet te veel anders valt de vis uit elkaar. Bestrooi op het laatst met de peterselie

Bron

blaadje van Gall en Gall

Serveertip

Lekker met versgebakken ciabatta brood
als wijnadvies geven ze Planeta La Segreta Bianco, gemaakt van 4 verschillende druivensoorten op Sicilie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten