Valenciaanse Paella
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 16-10-2012
Ingrediënten 6 personen
500.gr rijst1/2 kip in stukken
200 gr vis (zeebaars of zeeduivel
12 grote garnalen
24 mosselen
3 rijpe tomaten,gepeld en gesneden
1 ui
5 knoflooktenen
2 groene pepers
2 dl olie
200 gr erwten
200 gr groene bonen
3 rode pepers(uit blik,in repen)
12 groene asperges
1 1/2 ltr vis of vleesbouillon(naar keuze)
2 citroenen
peterselie
saffraan of kleurstof
zout
Bereidingswijze
Giet olie in een paellapan.Wanneer die warm id,voeg het vlees en de vis toe en laat ze een moment koken.Voeg daarna de knoflook e,de gehakte ui en de pepers toe,en daarna de tomaten.Na 3-4 minuten kan je de rijst en het bouillon toevoegen,gevolgd door de erwten,de groene bonen en de saffraan of kleurstof.Laar nu ongeveer 18 minuten koken.Voeg na ongeveer de helft van de kooktijd de garnalen toe,en de mosselen.allemaal voogekookt.
Leg voor de laatste toets de asperges,rode pepers een beetje gehakte peterselie en de gesneden citroenen bovenop dit alles. Laat de bouillon verdampen zodat de rijst lekker zacht wordt.
Bron
van de kok van het hotel op gran canaria.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties