Kruidige curry van bonen en erwten

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-10-2012
  • Kruidige curry van bonen en erwten

    Kruidige curry van bonen en erwten

    Kruidige curry van bonen en erwten

Makkelijke hoofdmaaltijd van aardappelen met groente curry. Snel klaar en goed te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Kg vastkokende aardappelen
2 el zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
400 gr sperziebonen
225 gr extra fijne tuinerwten (diepvries)
1 bakje groene curry boemboe (100gr)
1 blik kokosmelk (400ml)
4 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen
snijplank
messen
lepels

Voorbereiding

1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Breng aan de kook in 8min met water en zout.
2. Verwijder indien noodzakelijk de puntjes van de sperziebonen.
3. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel en halveer ze.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui in 1 min. Voeg de bonen en de erwten in de hapjespan en bak 2 min. mee . Doe de boemboe erbij en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de aardappelen af en leg deze in de hapjespan erbij. Kook het geheel nu in 20 min. op laag vuur gaar.

Bron

Allerhande elke dag 09

Serveertip

Schep de curry in 4 kommen en leg de eieren erop. Lekker met naan brood. Bestrooi de curry met wat grof gesneden koriander

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten