Gazpacho

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
3 rode paprika`s
1 komkommer, geschild
1 teen knoflook
2 pakjes tomatensaus (ongeveer 350 g)
2 el rodewijnazijn
6 el olijfolie
8 ijsblokjes
100 g hollandse garnalen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Let de paprika`s op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika`s boven in de oven ca. 25 min of tot ze zwart blakeren. Keer halverwege. Neem de paprika`s uit de oven en doe ze in een pan met deksel of een afgesloten plastic zak. Laat 15 min staan en verwijder dan het vel en de zaadlijsten.
Snijd de komkommer in stukken en doe in de blender of keukenmachine. Voeg de knoflook, paprika`s, tomaten, azijn en 4 el olie toe. Pureer ca. 1 min. Voeg de ijsblokjes toe en mix tot ze zijn opgelost. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout.
Schenk de gazpacho in glaasjes, schep er wat garnalen op en besprenkel met de rest van de olie. Serveer koud.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten