Gebakken blokjes kip in een zoetzure hoisinsaus
- Chinees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een snelle, makkelijke gerechtje.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g kipblokjes zonder vel van de bout gesneden of blokjes kipfilet1 ei
bloem
60 ml pindaolie of zonnebloemolie
2 e olie voor saus
1 e sesamzaad als garnering
VOOR SAUS:
70 ml kippenbouillon
1+1/2-2 e suiker
2 e Chinese witte rijstazijn
1 e donker Chinese sojasaus
1 e hoisinsaus
1 e sesamolie
1 volle t maïzena
VERDER:
3 lente-ui in 3 cm stukjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijn
3 cm verse gember, in dunne reepjes
1 rode peper als jij van pittig houd
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 431,68 kcal |
Koolhydraten | 12,54 g |
Eiwitten | 32,69 g |
Vetten | 27,45 g |
Bereidingswijze
1. Meng 1 ei door kippenblokjes.
2. Haal kippenblokjes door bloem.
3. Voeg blokjes in een koekenpan zodat kip precies erin passen. (de kip is dan voor de helft met olie bedekt)
4. Bak blokjes kip om middelhoog vuur en keer halverwege de blokjes om en bak de andere kant ook goudbruin.
5. Ontvet stukjes kip op keukenpapier.
6. Meng alle saus ingrediënten tot suiker is opgelost.
7. Breng 2 e olie in een schone wok of koekenpan tot heet en voeg de lente-ui, knoflook en gember erbij.
8. Roerbak op hoog vuur voor 1 min.
9. Voeg de saus erbij en breng aan kook.
10. Voeg kip bij saus en roerbak kip door saus tot goed warm en aan alle kanten met saus bedekt.
11. Garneer met sesamzaadjes.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Eten met witte rijst.