Gebakken blokjes kip in een zoetzure hoisinsaus
- Chinees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 16-10-2012
Een snelle, makkelijke gerechtje.
Ingrediënten 4 personen
500 g kipblokjes zonder vel van de bout gesneden of blokjes kipfilet1 ei
bloem
60 ml pindaolie of zonnebloemolie
2 e olie voor saus
1 e sesamzaad als garnering
VOOR SAUS:
70 ml kippenbouillon
1+1/2-2 e suiker
2 e Chinese witte rijstazijn
1 e donker Chinese sojasaus
1 e hoisinsaus
1 e sesamolie
1 volle t maïzena
VERDER:
3 lente-ui in 3 cm stukjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijn
3 cm verse gember, in dunne reepjes
1 rode peper als jij van pittig houd
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 431,68 kcal |
Koolhydraten | 12,54 g |
Eiwitten | 32,69 g |
Vetten | 27,45 g |
Bereidingswijze
1. Meng 1 ei door kippenblokjes.
2. Haal kippenblokjes door bloem.
3. Voeg blokjes in een koekenpan zodat kip precies erin passen. (de kip is dan voor de helft met olie bedekt)
4. Bak blokjes kip om middelhoog vuur en keer halverwege de blokjes om en bak de andere kant ook goudbruin.
5. Ontvet stukjes kip op keukenpapier.
6. Meng alle saus ingrediënten tot suiker is opgelost.
7. Breng 2 e olie in een schone wok of koekenpan tot heet en voeg de lente-ui, knoflook en gember erbij.
8. Roerbak op hoog vuur voor 1 min.
9. Voeg de saus erbij en breng aan kook.
10. Voeg kip bij saus en roerbak kip door saus tot goed warm en aan alle kanten met saus bedekt.
11. Garneer met sesamzaadjes.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Eten met witte rijst.
Laatste reacties
Dat was lekker... Ik had er bij stap 8 nog gele paprika en courgetteblokjes doorheen gewokt.
Ziet er overheerlijk uit & ga het zeker maken!!! 06-03-2017
Nou als iedereen het zo lekker vindt, dan ga ik morgen ook maar aan de kook hiermee, grote groet, Roger
Wat een heerlijk recept. Vanavond gegeten. Mmmmm, heel erg bedankt!
Meerdere keren gemaakt, heerlijk!
Heerlijk, neem je recept mee! Groetjes, Adeline
Echt een té gek recept! Zoooo lekker, krijg water in mijn mond als ik eraan denk. Bedankt!
Volgens mij zorgt de bloem voor een krokant korstje om de kip? Maar wordt het dan niet wee-ig zodra je het samenvoegt met de saus? Ik maak hem nu eerst eens zonder ei en bloem...
Vanavond gemaakt en we vonden het heerlijk!Zefs de kinderen waaronder de jongste van 5 vonden het erg lekker
Wij vonden het ook heerlijk. Bedankt dat u het lekkere recept met ons heeft willen delen.