
500 g kipblokjes zonder vel van de bout gesneden of blokjes kipfilet
1 ei
bloem
60 ml pindaolie of zonnebloemolie
2 e olie voor saus
1 e sesamzaad als garnering
VOOR SAUS:
70 ml kippenbouillon
1+1/2-2 e suiker
2 e Chinese witte rijstazijn
1 e donker Chinese sojasaus
1 e hoisinsaus
1 e sesamolie
1 volle t maïzena
VERDER:
3 lente-ui in 3 cm stukjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijn
3 cm verse gember, in dunne reepjes
1 rode peper als jij van pittig houd
Een snelle, makkelijke gerechtje.
1. Meng 1 ei door kippenblokjes.
2. Haal kippenblokjes door bloem.
3. Voeg blokjes in een koekenpan zodat kip precies erin passen. (de kip is dan voor de helft met olie bedekt)
4. Bak blokjes kip om middelhoog vuur en keer halverwege de blokjes om en bak de andere kant ook goudbruin.
5. Ontvet stukjes kip op keukenpapier.
6. Meng alle saus ingrediënten tot suiker is opgelost.
7. Breng 2 e olie in een schone wok of koekenpan tot heet en voeg de lente-ui, knoflook en gember erbij.
8. Roerbak op hoog vuur voor 1 min.
9. Voeg de saus erbij en breng aan kook.
10. Voeg kip bij saus en roerbak kip door saus tot goed warm en aan alle kanten met saus bedekt.
11. Garneer met sesamzaadjes.
Eten met witte rijst.
Proeven en experimenteren
Tony6 23-10-2017
Dat was lekker... Ik had er bij stap 8 nog gele paprika en courgetteblokjes doorheen gewokt.
lenettepetri 06-03-2017
Ziet er overheerlijk uit & ga het zeker maken!!! 06-03-2017
lieredomdrij 02-09-2014
Nou als iedereen het zo lekker vindt, dan ga ik morgen ook maar aan de kook hiermee, grote groet, Roger
asevers 06-08-2014
Wat een heerlijk recept. Vanavond gegeten. Mmmmm, heel erg bedankt!
vandalen1 05-02-2014
Meerdere keren gemaakt, heerlijk!