Lamskoteletjes met Tutti Frutti

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2012

Kruidige, sappige gegrilde lamskoteletjes met daarbij warme zuidvruchten in hun eigen zoete weekvocht als saus. Lekker!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 lamskoteletjes
2 el ras-al-hanout
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
250 gr Tutti Frutti (gedroogd)
1 sinaasappel (rasp van de schil + het sap ervan)
100 gr geschaafde amandelen (lichtbruin geroosterd in een droge koekenpan)
2 el munt (fijn gesneden)
2 el koriander (fijngesneden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan, steelpan, koekenpan, stukje aluminiumfolie.

Voorbereiding

De Tutti Frutti in een schaal doen met daarop 2 dl heet (niet kokend) water en dit een half uurtje laten wellen. Weekvocht niet weggooien!

Bereidingswijze

Wrijf de koteletjes in met de ras-al-hanout en wat olijfolie en laat dit een half uurtje marineren. Verhit dan de grillpan voor tot hij goed heet is. Grill ze dan kort om en om tot ze rose en lekker sappig zijn en hou ze warm onder een stukje aluminiumfolie. Doe in de steelpan 1 el olijfolie en bak hier eventjes de knoflook in aan, voeg dan de Tutti Frutti samen met het weekvocht en de sinaasappelrasp en sap en laat dit een paar minuutjes doorwarmen.

Bron

Onze kwaliteitsslager

Serveertip

Leg de lamskoteletjes op een schaal en schep er de saus over, strooi daar de geroosterde amandelen en kruiden over. Lekker met couscous en een kruidensalade!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten