Churros
- Spaans, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-10-2012
Heerlijke spaanse churros net als in Spanje!
Ingrediënten 4 personen
250 ml watergeraspte schil van 1 citroen
50 g boter
1 tl zout
125 g bloem
½ tl kaneel
1 tl vanille extract
3 eieren
olijfolie
poedersuiker
Zonnebloemolie om in te frituren
Benodigdheden
Grote pan om in te friturenVoorbereiding
Doe het water en de citroenschil in een pan met dikke bodem en zet die op half vuur.
Breng aan de kook, voeg dan de boter en het zout toe en laat enkele seconden koken tot het boter gesmolten is.
Voeg de bloem in een keer toe, samen met de kaneel en het vanille extract.
Haal de pan van het vuur en roer stevig tot het mengsel de dikte van aardappelpuree heeft.
Voeg de eieren een voor een toe en roer met een houten lepel.
Zodra alles goed is gemengd, kun je de massa met een houten spatel roeren.
Bereidingswijze
Verhit 2,5 cm olie in een diepe koekenpan of friteuse tot 180 graden.
Schep het beslag in een spuitzak met een brede opening.
Spuit telkens circa 15 cm van het beslag in de hete olie.
Bak de churros 2 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat deze nog even op keukenpapier drogen.
Bron
http://www.rtl.nl/components/huistuinkeuken/life4you/recepten/churros.xmlHee
Serveertip
Strooi over de churros lekker veel poedersuiker.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties