Pompoensoep
- Nederlands, Soep
- 20-30 min.
Heerlijke oranje pompoensoep voor elke gelegenheid!
Ingrediënten 4 personen
1 oranje pompoen (Hokkaido)1 ui
1 kleine courgette of een halve grote
1 kleine wortel
750 ml groentebouillon
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel currypoeder
Beetje chili(poeder) (of sambal oelek)
1 theelepel gemalen komijn
1 bakje crème fraiche, zure room of (slag)room (finesse voor verrijken)
Zout
1 eetlepel suiker
Peper
Olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 715,19 kcal |
Koolhydraten | 45,40 g |
Eiwitten | 19,70 g |
Vetten | 44,93 g |
Benodigdheden
Staafmixer
Oven
Voorbereiding
Boen de pompoen schoon. Doe de pompoen voor 10 a 15 minuten in de oven voorverwarmd op 150 graden. Dit is zodat de pompoen eenvoudig in stukjes te snijden is, de schil hoeft niet verwijderd te worden.
Snijd de boven- en onderkant van de pompoen af en snijd eventueel de lelijke stukken van het vel weg. Snijd de pompoen door de helft en lepel de pitten eruit. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1,5 a 2 cm. Snijd de wortel en de courgette in kleine blokjes. Snipper de ui.
Bereidingswijze
verwarm wat olijfolie in de pan en bak even de ui aan. Voeg de pompoen blokjes, de wortel en de courgette toe. Voeg daarna 750 ml groentebouillon erbij en voeg alle kruiden toe en 1 eetlepel suiker (belangrijk) naar smaak toe.
De soep is klaar zodra de schil zacht genoeg is, gewoon even proeven als het goed is na ongeveer 20-25 minuten. Purreer de soep met een staafmixer. Ik vind het zelf het lekkerst als de soep niet helemaal glad gepurreerd is. Proef even en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
Bron
http://www.chefkoch.de/rezepte/701641172761306/Kuerbissuppe.html
Serveertip
Breng op smaak met 1 bakje/paar eetlepels crème fraiche of room.