gebraden gehakt *

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gemengd gehakt
1 broodje
2 eieren
1 grote ui
peper, zout
iets geraspte citroenschil
50 gr vet spek
1 eetlepel bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

romertopf
oven

Voorbereiding

romertopf 15 minuten in koud water zetten

Bereidingswijze

Laat het broodje goed weken en knijp het uit; vermeng dit met de eieren, het
vlees, de gesnipperde ui, peper zout en citroenschil tot de massa goed
samenhangt.
Vorm het gehakt tot een ovale bal, leg die in de natgemaakte Romertopf en
bedek hem met dunne schijfjes spek.
Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in
op 220 C en braad het gehakt in ca 5 kwartier gaar.
Neem dan de deksel van de schotel, besprenkel het gehakt met iets water en
geef het in de hete oven een bruin korstje.
Bind voor het opdienen het braadvocht met aangemengde bloem.

Dien deze schotel op met groente en gekookte aardappelen.

Serveertip

Variaties:
Beiers: Snijd 100 gr spek in dobbelsteentjes, bak ze uit en kneed ze met het
hete vet en 1 eetlepel marjolein door de vleesmassa.
Of: Vermeng het gehakt met gehakte peterselie en wat citroensap.
Of: Doe 3-4 hardgekookte en gepelde eieren in hun geheel in de vleesmassa.
Als u het gehakt in schijven snijdt, ziet dit er zeer aardig uit.
Of: Laat het spek weg en bestrooi het gehakt, alvorens het een bruin korstje
te geven, met stukjes boter en paneermeel.
Of: Vermeng 500 gr gehakt met 500 gr in reepjes gesneden paprika's, 2
eieren,1 gesnipperde ui, peper, zout, 1 fijngewreven teentje knoflook en
iets water tot de massa goed samenhangt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

romertopf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten