Indonesische, pittig gevulde, kippensoep

  • Indonesisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2012
  • Indonesische, pittig gevulde, kippensoep

    Indonesische, pittig gevulde, kippensoep

    Indonesische, pittig gevulde, kippensoep

Lekker pittig kippensoepje uit de Indonesischekeuken, heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
een stukje gember
½ chilipepertje
1 wortel
¼ Chinese kool
Sesamolie
1 kl kerriepoeder
1 l kippenbouillon
2 el sojasaus
100 g sojascheuten
100 g glasnoedels
sap van 1 citroen
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Ontpit het pepertje en snipper het fijn. Snij de wortel in stukjes, de kool in reepjes en de kipfilet in blokjes. Stoof de ui glazig in wat sesamolie. Voeg knoflook, het pepertje en gember toe en laat even meestoven. Voeg de wortel en het kerriepoeder toe en giet de bouillon en de sojasaus erover. Laat de soep 10 minuten koken, temper het vuur en voeg de kippenblokjes toe. Laat de kip zachtjes garen en voeg de glasnoedels en de kool toe. Breng de soep op smaak met zout en citroensap en roer de sojascheuten erdoor.

Bron

Boekje soepen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten