Lekkere pittige Indische eieren

  • Indiaas, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-10-2012
  • Lekkere pittige Indische eieren

    Lekkere pittige Indische eieren

    Lekkere pittige Indische eieren

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 eieren (gekookt zonder schaal)
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl sambal oelek
1 tl gemberpoeder
1 tl laos
1 tl koenjit
1/2 tl kurkuma
1 tl ketoembar
2 tl citroensap
¾ blokje kruidenbouillon
2 ½ dl water
½ blok santen
1 el ketjap manis
Pindaolie (Arachide) scheut
Paar korianderblaadjes (hoeft niet)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan

Bereidingswijze

Eieren 5 min. Koken, af laten koelen en pellen. Mengsel specerijen door elkaar mengen en goed glad maken. Pan nemen, scheut olie er in en mengsel even fruiten zodat het gaat uitlopen. Afblussen met bouillontablet en water, goed roeren en nu aan de kook brengen. Eieren toevoegen en nog 5 min. Laten mee pruttelen, Kokos (santen) en ketjap erbij naar smaak, niet teveel en smullen maar. Ter garnering eventueel wat korianderblaadjes, lekker fris.

Serveertip

Lekker met naanbrood en zoetzure atjar.

Laatste reacties

mowi avatar
mowi 26-12-2015

Moet er dus anderhalve theelepel kurkuma (koenjit) door?

ginanl avatar
ginanl 27-10-2012

Hoi Ik ken een andere versie van dit gerecht in tomatenpasta met veel uien, Ik neem dit mee om iets anders te proberen !

Kookliefhebber2 avatar
Kookliefhebber2 23-10-2012

Ok! Bedankt voor je snelle reactie! :)

feestenie avatar
feestenie 23-10-2012

Kurkuma is koenjit, geelwortel. Meestal wel van conimex te koop en anders bij de indische toko, evenals tamarinde pasta (ook wel assem genaamd).

Kookliefhebber2 avatar
Kookliefhebber2 23-10-2012

Hoi allemaal! Zijn alle specerijen gewoon in de supermarkt verkrijgbaar? Ik was bij de Ah en hier kon ik geen kurkuma vinden???? En weet iemand waar ik tamarinde pasta kan kopen? (niet voor dit gerecht hoor)

feestenie avatar
feestenie 22-10-2012

@momope. Dan heeft die Wilbrink uit de Telegraaf het vast van mijn reeds overleden moeder, die het weer van haar moeder heeft....Grapje, het is gewoon een vrij algemeen recept voor sambal goreng telor, dus kan best een eigen reept zijn. De koriander blaadjes zou ik weglaten. Als blad wordt het nauwelijks in de indonesische keuken gebruikt. Maar daar ben ik een zeurpiet in hoor, ik hecht erg aan de authentieke smaak. Van de foto loopt het water me in de mond trouwens!

pwiggers avatar
pwiggers 22-10-2012

Dit recept ken ik Alex. Ik heb het zelf al ergens anders vandaan. Nog nietop Smulweb gezet. Maar nu door jou! Toch geen recept van jezelf? Groetjes, Petra

willem37 avatar
willem37 20-10-2012

Hoi Alex, heb dit recept van je meegenomen. Groeten Willem.

alidada avatar
alidada 15-10-2012

Ik heb ooit een soortgelijk recept gekregen van een Surinaamse vriendin, moet het `ergens` tussen mijn losse recepten verzameling hebben. Ik wil het wel weer eens maken dus neem ik dit recept mee. Groetjes, Louise

momope avatar
momope 15-10-2012

Go dit recept heb ik ook ,het is van Wilbrink uit de Telegraaf. Oke lekker zijn ze zeker,maar het is niet van jezelf................

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten