1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Lekkere pittige Indische eieren

Lekkere pittige Indische eieren

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-10-2012

Ingrediënten 4 personen


8 eieren (gekookt zonder schaal)
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl sambal oelek
1 tl gemberpoeder
1 tl laos
1 tl koenjit
1/2 tl kurkuma
1 tl ketoembar
2 tl citroensap
¾ blokje kruidenbouillon
2 ½ dl water
½ blok santen
1 el ketjap manis
Pindaolie (Arachide) scheut
Paar korianderblaadjes (hoeft niet)


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Kookpan


Lekkere pittige Indische eieren
Lekkere pittige Indische eieren

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eieren 5 min. Koken, af laten koelen en pellen. Mengsel specerijen door elkaar mengen en goed glad maken. Pan nemen, scheut olie er in en mengsel even fruiten zodat het gaat uitlopen. Afblussen met bouillontablet en water, goed roeren en nu aan de kook brengen. Eieren toevoegen en nog 5 min. Laten mee pruttelen, Kokos (santen) en ketjap erbij naar smaak, niet teveel en smullen maar. Ter garnering eventueel wat korianderblaadjes, lekker fris.

Serveertip

Lekker met naanbrood en zoetzure atjar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top