Appel abrikozentaart met walnotentopping

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2012
  • Appel abrikozentaart met walnotentopping

    Appel abrikozentaart met walnotentopping

    Appel abrikozentaart met walnotentopping

de topping van walnoten kan ook vervangen worden door krokante amandelen, smelt hiervoor 50 gram boter met 100 gram suiker, 2 eetlepels honing en 2 eetlepels slagroom.
Meng hier 125 gram geschaafde amandelen door en verdeel dit mengsel 15 minuten voor het einde ban de baktijd over de taart.Ik heb door het fruitmengsel nog een flinke eetlepel custard gedaan en op de bodem van het deeg iets paneermeel gestrooid om het vocht op te vangen. Ook kan je de abrikozen er ongeweekt bij doen dan vangen deze ook het vocht op.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
150 gram boter
200 gram basterdsuiker
300 gram gezeefde bloem
1 eetl. koekkruiden
1 ei
1 sinasappel
800 gram fris zure appels geschild en in partjes of blokken
200 gram gedroogde abrikozen
geweekt in water ogf thee
paneermeel,3 eetl. abrikozenjam

voor de topping:


200 gram suiker
50 ml appelsap
100 gram walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van 24 cm, bodem bekleed met bakpapier

Voorbereiding

verwarm de oven op 180 graden voor

Bereidingswijze

Kneed van de boter, bloem, 125 gram basterdsuiker, koekkruiden en een snufje zout een doepel deeg.
rol in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koeling
Boen de sinasappel schoon
rasp de helft van de sinasappelschil, pers de sinasappel dan uit en schep de rasp, sap, rest van de basterdsuiker doorelkaar
schep dit door de abrikozen en appelstukjes(kan ook een dag van te voren)

Rol het deeg uit tot een lap van 30 cm doorsnee en bekleed vorm hiermee, ook de rand.laat de rest overhangen Bestrooi het deeg dun met paneermeel. Schep het vruchtenmengsel erin en klap de deegrand terug over de vulling.
Bak de taart in ongeveer 50 minuten mooi goudbruin
smelt de abrikozenjam 2 minuten in de magnetron op 400 watt.Bestrijk de taart ermee na het bakken
Smelt voor de topping de suiker met het appelsap tot het lichtbruin kleurt, schep de noten erdoor, verdeel dit over de taart, laat de taart goed afkoelen.

Bron

Blaadje van de supermarkt

Serveertip

Lekker met creme fraische losgeklopt met een zakje vanillesuiker of vanillevla verdund met kookroom

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten