Kip met mosterd en gele paprika

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2012

lekker kippetje uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 citroenen
2 flinke eetl. dyonmoster
6 eetl. olijfolie
1 kip van ong. 1.3 kg
150 ml droge witte wijn of droge sherry
3 gele paprika`s in grove stukken
8 sjalotjes gepeld en gehalveerd
500 gr. krieltjes in de schil
2 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook in plakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal of braadslede
oven

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 190 graden

Bereidingswijze

pers 1 citroen uit en halveer de andere citroen
meng de mosterd met de uitgeperste citroensap,2 eetl. olijfolie, zout en peper naar smaak.
Wrijf de kip met dit mengsel in
stop de 2 halve citroenen in de buikholte van de kip
Leg de kip met de borstkant naar beneden in de ovenschaal of braadslede
Giet de wijn of sherry erbij
zet de kip in de voorverwarmde oven
meng intussen de paprika, krieltjes, knoflook, rozemarijn en sjalotjes met de rest van de olijfolie , doe er een beetje zout en peper bij. Doe dit mengsel na 30 minuten braden bij de kip
laat de kip nu verder gaar braden in ongeveer 45 minuten, schep af en toe wat braadvocht over de kip.

Bron

Blaadje van de supermarkt

Serveertip

een lekkere salade en eventueel een stokbroodje erbij serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten