Peperoni Ripieni
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-10-2012
Ingrediënten 4 personen
• 4 gele paprika`s• 1 bosje peterselie
• 4 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas
• 2 verse broodjes
• 4 ansjovisfilets
• 2 eetlepels kappertjes
• 2 teentjes knoflook
• 1/8 liter olijfolie
• Zout, versgemalen peper
Voorbereiding
De paprika`s wassen en droogdeppen. Aan de kant met het steeltje van elke paprika een kapje afsnijden. De kapjes bewaren. De zaadlijsten en de pitjes uit de paprika`s verwijderen.
Bereidingswijze
de korst van de broodjes verwijderen en alleen het zachte broodkruim gebruiken. Het broodkruim in stukjes plukken, in een schaaltje doen en overgieten met 2-3 eetlepels olijfolie.
De peterselie fijnhakken. De ansjovisfilets even afspoelen, droogdeppen en kleinsnijden. De knoflook uitknijpen of eveneens fijn snipperen.
De fijngehakte peterselie, ansjovisfilets en knoflook samen met de kappertjes en 2 eetlepels geraspte kaas bij het broodkruim doen alles goed door elkaar roeren.
Kruiden met zout (voorzichtig met het zout vanwege de ansjovisfilets) en peper. Beetje bij beetje 4-5 eetlepels olijfolie erdoor roeren, zodat een samenhangend mengsel ontstaat. Een vuurvaste schaal invetten met 1 eetlepel olie.
De paprika`s vullen met het mengsel en over elke paprika ½ eetlepel parmezaanse kaas strooien. De kapjes er weer opzetten en de gevulde paprika`s van buiten met olie bestrijken.
De paprika`s rechtop in de schaal zetten en 20 minuten in de voorverwarmde oven ( +/- 180 graden) gratineren.
Bron
De echte Italiaanse keuken (Deltas)
Serveertip
Erg lekker met rijst naar eigen keuze.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties