Zoete spitskoolsalade met mosterd vinaigrette

  • Nederlands, Salade
  • 20-30 min.
  • Zoete spitskoolsalade met mosterd vinaigrette

    Zoete spitskoolsalade met mosterd vinaigrette

    Zoete spitskoolsalade met mosterd vinaigrette

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 spitskool
10 kerstomaatjes
2 appels
een handje vol rozijnen
1 lepel graantjesmosterd (grove mosterd of groningse mosterd )
2 eetlepels wijnazijn
6 eetelepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 253,79 kcal
Koolhydraten 18,54 g
Eiwitten 4,04 g
Vetten 16,93 g

Voorbereiding

Snij de halve spitskool (de harde kern eruit halen) in kleine stukjes en was die in een vergiet. Was de tomaatjes en snij ze door, haal de zaadjes eruit en snij ze in even grote stukjes als de spitskool. De appels schillen en ook in kleine stukjes snijden , alles door elkaar mengen en nog naar smaak rozijnen erdoor (hoe meer rozijnen, hoe zoeter het geheel).

Bereidingswijze

Meng de graantjesmosterd, de wijnazijn en de olijfolie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout. Meng dit net voor het opdienen voorzichtig door de spitskoolsalade.

Bron

solo open kitchen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten