appeltaart-cake

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
50gr gedroogde abrikozen
175 gr boter
175 gr fijne kristalsuiker
225 gr zelfrijzend bakmeel
3 eieren
wat amandelschaaf(voor afwerking)
4 appels
2 thl kaneel poeder
50 gr suiker
1 zakje gelei
125ml slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer springvorm 18 cm
beslagkom steelpan en kleine koekepan

Voorbereiding

doe de boter,meel,eieren abrikozen(fijn gehakt)slagroom. in de beslagkom en mix het tot een glad beslag. doe het beslag in de springvorm en zet hem in een voorverwarmde oven van 160 gr voor ca 1 uur

Bereidingswijze

schil en snij de appels in stukjes en doe kook het tot een compote van gewenste dikte doe dan de gelie erbij. rooster de amandels in een koekepan

Serveertip

als de cake klaar is en afgekoeld snij hem door de helft en doe de appel gelei er tussen zet bovenkant er op. en garneer met wat amandel laat de gelei opstijven en hij is klaar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten