appeltaart-cake
- 60-120 min.
- Geplaatst op 15-10-2012
Ingrediënten
50gr gedroogde abrikozen175 gr boter
175 gr fijne kristalsuiker
225 gr zelfrijzend bakmeel
3 eieren
wat amandelschaaf(voor afwerking)
4 appels
2 thl kaneel poeder
50 gr suiker
1 zakje gelei
125ml slagroom
Benodigdheden
mixer springvorm 18 cmbeslagkom steelpan en kleine koekepan
Voorbereiding
doe de boter,meel,eieren abrikozen(fijn gehakt)slagroom. in de beslagkom en mix het tot een glad beslag. doe het beslag in de springvorm en zet hem in een voorverwarmde oven van 160 gr voor ca 1 uur
Bereidingswijze
schil en snij de appels in stukjes en doe kook het tot een compote van gewenste dikte doe dan de gelie erbij. rooster de amandels in een koekepan
Serveertip
als de cake klaar is en afgekoeld snij hem door de helft en doe de appel gelei er tussen zet bovenkant er op. en garneer met wat amandel laat de gelei opstijven en hij is klaar
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties