To­ma­ten-pa­pri­kasaus

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2012
  • To­ma­ten-pa­pri­kasaus

    To­ma­ten-pa­pri­kasaus

    To­ma­ten-pa­pri­kasaus

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 75 kcal
Eiwit: 2 g
Vet: 4 g
Koolhydraten: 8 g

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 el olijfolie
3 stengels bleekselderij, in plakjes
2 rode paprika`s, in stukjes van 2 cm
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
2 tl suiker
chilipeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze

1. Verhit de olie en bak de bleekselderij en paprika 5 min. Draai het vuur laag en bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de tomaat toe en schenk er 150 ml water bij. Laat 10 min. zacht koken. 2. Voeg de suiker toe. Pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met chilipeper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bron

http://www.ah.nl/allerhande/recepten/653604/tomaten-paprikasaus

Serveertip

Lekker met tagliatelle en gegrilde haaskarbonade en bestrooid met vers basilicum.
Variatietip: Heerlijk romig: meng er op het laatst 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) door.

Laatste reacties

misspiggie avatar
misspiggie 09-01-2013

Super zalige saus in een handomdraai gemaakt, gebruikt bij de snelle macaronie van Alex, in plaats van een pakje dit recept gebruikt ( is niks mis met een pakje hoor) maar dit was een probeersel. Iedereen aan tafel dik tevreden, groet Jeannette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten