chocoladeslagroomtruffels

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2012

een makkelijk teberijden recept en het smaakt heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten
125 g boter
125 6 poedersuiker
1 zakje of eetlepel vanille suiker
75 ml slagroom
200 g puure chocolade
100 g cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
sateprikkers of coctailprikkers.
mixer
2kommen
bakje
zilverfolie

Voorbereiding

doe de zilverfolie om een vlakke plaat, zoals een snijplank of dienblad.

Bereidingswijze

mix de boter zacht en romig.
doe de slagroom en de vanille suiker er bij en mix ongeveer 1.5 minuten.
doe nu de poedersuiker erbij.
let er op dat je snel mixt anders gaat het schiften.
als het een glad wit megsel is, doe je alles in een spuitzak en maakt er ronde (of langwerpige)bolletjes van op het dienblad of snijplank.doe er vervolgens sateprikkers in.
zet ze 5-10 min in de vriezer . ondertussen smelt je de chocolade au bain-marie. of in de magnentron.
haal de vulling uit de koelkast en haal ze van het dienblad.
laat de sateprikkers er inzitten!
doe de cacaopoeder op een bordje.
haal 1 van de vullingen door de chocolade tot dat je het wit niet meer ziet en srooi daar na met een theelepel er een beetje cacaopoeder er overheen.
doe dit ook met de rest.
zet ze dan als je ze allemaal heb gedaan nog 10-15 min in de vriezer. en smullen maar

Serveertip

je kan ze eten bij de thee, als toetje of gewoon zomaar.
je kan ze natuurlijk ook maken met een vruchtje binnen in prik dat het vruchtje aan de sateprikker en doe de sateprikker dan in de vulling

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten