Ap­pel­ba­kla­va

  • Wereld, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-10-2012
  • Ap­pel­ba­kla­va

    Ap­pel­ba­kla­va

    Ap­pel­ba­kla­va

Deel dit recept

Ingrediënten
1 bakje pistachenoten (95 g)
100 g boter
1 kg appels mildzoet (bijv. jonagold), geschild en in kwarten
8 el rietsuiker
3 tenen gemalen kaneel
1 pak filobladerdeeg (diepvries), ontdooid +
500 ml appelsap
2 el honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm (25 x 30 cm), ingevet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Bereidingswijze

Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie op laag vuur. Laat iets afkoelen en hak fijn. Smelt de boter in een steelpan. Verwijder het klokhuis van de appels. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Meng 3 el suiker en de kaneel erdoor en bak de appels 8 min. op hoog vuur, totdat ze zacht zijn en de suiker is gekaramelliseerd. 2. Leg een vel filodeeg in de bakvorm en bestrijk met gesmolten boter. Bestrooi met een 1/2 el suiker. Doe hetzelfde met een volgend vel deeg en bestrooi dat met de helft van de noten. Leg er nog 3 vellen deeg op en bestrijk die steeds met boter en bestrooi met suiker. Schep de appel in de vorm en bedek op dezelfde wijze met 5 vellen filodeeg. Eindig met boter en suiker. Bak de baklava in ca. 40 min. bruin. Dek af met aluminiumfolie als deze te bruin wordt. 3. Laat ondertussen het appelsap inkoken tot 100 ml. Voeg de honing toe en kook nog 1 min. Schenk de appelsiroop over de baklava als deze net uit de oven komt. Laat in de vorm afkoelen.

Bron

Allerhande 10 2012

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten