Jamie Oliver`s Spaghetti Puttanesca

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2012

Een prettig pittig pastagerecht van Jamie wat eigenlijk gewoon spaghetti van een *** betekent..... Grappig maar wel lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr (verse) spaghetti
1 blikje tonijn op olie
2 teentjes knoflook (geperst)
1 el kappertjes (uitgelekt)
1 blikje ansjovisfilets in olie
2 Spaanse pepers (in ringetjes)
1 zakje platte peterselie (steeltjes en blaadjes apart houden bij het snijden)
8 zwarte olijven (in stukjes)
1 tl kaneel
1 fles Sugocasa (bv van Grand`Italia)
1 citroen (uitgeperst)
2 el olijfolie extra vierge
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 682,39 kcal
Koolhydraten 102,78 g
Eiwitten 32,40 g
Vetten 14,15 g
Benodigdheden
Kookpan, hapjespan

Voorbereiding

Kook de spaghetti zoals op de verpakking omschreven staat en giet dan af en spoel koud, giet de olie van de tonijn in de hapjespan.

Bereidingswijze

Verwarm de tonijnolie en doe er de knoflook, kappertjes en ansjovis incl olie bij. Voeg dan de Spaanse pepertjes en steeltjes van de peterselie toe en roerbak dit voor een paar minuutjes. Voeg dan de tonijn en olijven toe en maak de tonijn fijner met een vork. Laat even pruttelen, doe er dan de kaneel en tomatensaus bij. Schep de spaghetti in de saus samen met 2/3 van de fijngesneden peterselieblaadjes, citroensap en de olijfolie. Roer dit goed door elkaar, verdun eventueel met wat kookvocht van de spaghetti en strooi het laatste beetje peterselie over het gerecht.

Bron

Jamie Oliver

Serveertip

Serveer hierbij een rucolasalade met een frisse dressing om een beetje de pit uit het gerecht te temperen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten