Bananoffee Cup Cakes

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2012
  • Bananoffee Cup Cakes

    Bananoffee Cup Cakes

    Bananoffee Cup Cakes

Tel na het eten van deze cakejes je vingers na om te zien of je al je vingers nog hebt....want ze zijn echt om op te (Vr)eten!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
90 g boter, op kamertemp
190 g fijne suiker
200 g karamelpasta bebogeen
100 ml zonnebloemolie
2 eieren
1 rijpe banaan
100 ml melk
300 g bloem
10 g bakpoeder
snuf zout

Voor de topping
250 g boter, op kamertemp.
470 g poedersuiker
2 el karamelpasta bebogeen
2 el melk
50 g rijpe, geprakte banaan
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op ca. 180 graden C.

Bereidingswijze

Meng de boter, suiker, Bebogeen, olie en eieren op kamertemperatuur in een beslagkom. Mix tot een egale massa.Niet te lang kloppen!

Prak de banaan fijn en voeg de melk hieraan toe en meng tot een gladde beslag ontstaat

Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg dit aan het botermengsel toe.
Voeg de banaanpraksel en een snufje zout toe en mix alles tot een mooi beslag.

Vul nu de cakevormpjes met papiertjes en vul deze iets meer dan de helft met het beslag (ik gebruik altijd een ijsknijper, want dit is precies genoeg voor ieder cakeje)
en plaats ze gedurende 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de cakejes na het bakken goed afkoelen.

nu maken we de topping:
Mix de boter en poedersuiker samen in een kom, dit duurt 10 minuten en doe dan pas de 2 el bebogeen, melk en banaan samen in een kom en meng alles tot een glad papje. Voeg het mengsel van boter en suiker in beetjes toe aan het karamelmengsel. Mix alles rustig tot alle boter goed vermengd is met de room.

Spuit de banoffeetopping met behulp van een spuitzak op de goed afgekoelde cupcakes. Versier met chocolade sprinkels. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten