Pittige kerriesoep met kip, prei en kokosmelk

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een lekker pittige soep waar je automatisch warm van wordt op koudere dagen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el zonnebloemolie
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden)
2 el gember (vers, geraspt)
2 sjalotjes (gesnipperd)
2 el kerriepoeder Madras of Garam Massala
1 el koenjit
2 el bloem
1,5 L warme kippenbouillon
400 gr kipfilet (in heel dunne reepjes)
2 flinke stangen prei (in dunne ringetjes)
2 dl kokosmelk
2 el koriander (fijngesneden)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 349,96 kcal
Koolhydraten 15,65 g
Eiwitten 27,79 g
Vetten 18,59 g
Benodigdheden
Soeppan

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de soeppan en fruit hierin de knoflook, peper, gember, sjalotjes, koenjit en kerriepoeder zachtjes aan. Voeg dan de bloem toe en bak die een minuutje mee. Doe dan de bouillon erbij en breng dit al roerend aan de kook. Als het kookt, doe er dan de kipreepjes en preiringetjes bij en laat het een minuut of 10 zachtjes koken, blijf af en toe doorroeren. Schenk er dan de kokosmelk bij en roer er de koriander doorheen, kook een minuutje door en de soep is klaar om opgediend te worden!

Serveertip

Lekker met (warm) naanbrood en raita.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Doorsturen

Home Recepten