Gestoofde kalfssucade met paddestoelen sinasappel en romige
- > 120 min.
Heerlijke zachte kalfssucade, de polenta kan je ook vervangen voor puree natuurlijk.
Ingrediënten 4 personen
4 plakken kalfssukade van ong. 250 gram per stuk2 zoete uien in vieren gesneden
4 tenen knoflook gehakt
2 sinasappels geschild en in vieren gesneden,pitten verwijderen
2 rode paprika`s in vieren gesneden
400 gram champignons door de helft gesneden
1 blad laurier
1/2 eetl. tijm van blaadjes gerist en fijngesneden
1/2 eetl. korianderkorrels gekneusd
4 glazen rode wijn
1 eetl. moster
1/2 liter kalfsfond
peper en zout
voor de polenta:
75 gram polenta
3 3/4 liter kippenbouillon
iets rozemarijn
1/2 teen knoflook fijngehakt
50 gr. koude roomboter in blokjes
50 gr. parmezaanse kaas geraspt
peper en zout
Bereidingswijze
Braad de kalfssukade aan en doe alle ingredienten erbij met als laatste de rode wijn, doe de deksel op de pan en laat 2 1/2 uur zachtjes stoven. Een dag van te voren kan natuurlijk ook.
Breng de kippenbouillon met de polenta, rozemarijn en knoflook aan de kook. Roer voortdurend in de pan. Na het garen de polenta op een zacht vuurtje laten garen in ong. 20 minuten
Roer vlak voor het opdienen de parmezaanse kaas door de polenta en de koude blokjes boter
Bron
Harmonie op je bord
Serveertip
Leg een flinke lepel polenta op een diep bord , hierop het vlees, de groenten en sinasappel en champignons, Maak zo vier borden op
vries een gedeelte van de stoofjus in, lekker als basis voor andere gerechten.