Gebakken rijst met kalkoen en ei

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2012
  • Gebakken rijst met kalkoen en ei

    Gebakken rijst met kalkoen en ei

    Gebakken rijst met kalkoen en ei

Op te warmen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram rijst
250 gram kalkoenfilet
100 gram ontbijtspek
2 uien
2 eieren
1 knoflookteen
2 theelepels sambal
1 theelepel kerrie
1/2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel sojasaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst. Snijd de kalkoenfilet en de ontbijtspek in smalle reepjes. Snipper de ui en roer de eieren los.
Verhit boter of olie in de wok en laat het heet worden. Roerbak de ui en de uitgeperste knoflook circa 2 minuten, voeg beide vleessoorten toe en roerbak het geheel circa 5 minuten. Voeg de sambal, kerrie, gemberpoeder en de sojasaus toe en bak even. Voeg de ei toe en laat deze stollen. Schep de rijst erdoor en roerbak het geheel 5 minuten.

Bron

Doe meer met de wok - Nederlands Zuivel Bureau

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten