Boterkoek

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2012
  • Boterkoek

    Boterkoek

    Boterkoek

Lekkere boterkoek met een vanille smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten
225 gram roomboter
160 gram witte basterd suiker
240 gram patent tarwe bloem
1 zakje vanille suiker
1 ei
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Roomboter op kamertemperatuur
Oven 200 graden (hete lucht 180)

Bereidingswijze

Roer de witte basterd suiker, de bloem en de vanille suiker door elkaar in een kom.
Klop het ei door elkaar.
Meng nu het bloem-suiker mengsel met de boter en 3/4 van het ei tot je een smeuige massa krijgt.
Druk het deeg goed aan in koekblik en bestrijk de bovenste laag met de rest van het ei.
Strijk met een vork over de lengte en de breedte over de bovenste laag.
Doe de koek nu voor 20 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen voordat je het uit het blik haalt.

Serveertip

Bij de koffie / thee

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 05-02-2015

Hij lijkt me lekker, ik ga hem morgen maken. Dank!

Lammy1954 avatar
Lammy1954 20-01-2015

Ik maak regelmatig boterkoek, zal dit recept eens proberen.

ankie43 avatar
ankie43 14-08-2013

Lekker hoor, alvast mee genomen voor als in de herfst het bak seizoen weer losbarst. Bedankt en groet van Ankie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten