Paris-Brest

  • Vegetarisch, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2012
  • Paris-Brest

    Paris-Brest

    Paris-Brest

  • Paris-Brest

    Paris-Brest

    Paris-Brest

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Soezenbeslag
100 ml melk
100 ml water
100 g boter
10 g zout
1 el suiker
100 g bloem
4 eieren
2 el bloem


Banketbakkersroom (300 gram)
1 vanillestokje
250 ml melk
50 g suiker
2 eidooiers
2 el bloem


Hazelnootcrème
300 g boter
2 el poedersuiker
100 g hazelnootpasta
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak
gekarteld spuitmondje
poedersuiker om te bestrooien

Voorbereiding

Soezenbeslag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Breng in een pan water, melk, boter, zout en suiker aan de kook.
Roer de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door.
Schep het beslag in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Spuit een cirkel soezenbeslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit nog een cirkel op het soezenbeslag en herhaal dit tot het beslag op is.
Hak de amandelen en bestrooi het soezenbeslag ermee.
Bak het soezenbeslag in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Zet de oven uit en laat de krans afkoelen in de oven.

Bereidingswijze

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Hazelnootcrème
Draai de boter met de poedersuiker luchtig.
Roer de banketbakkersroom los en voeg in twee gedeeltes toe aan de boter.
Meng de hazelnootpasta erdoor. Schep de crème in een spuitzak met grof kartelspuitmondje.

Bron

http://rudolphsbakery.24kitchen.nl/recepten/paris-brest?f[0]=im_19_field_course%3A46&f[1]=bundle

Serveertip

Paris-Brest
Snijd de soezenkrans met een kartelmes rondom doormidden.
Spuit de hazelnootcrème erop en leg de bovenkant erop.
Bestuif de Paris-Brest met poedersuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten