De enige echte Surinaamse kip
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-10-2012
Dit recept heb ik gekregen van een Surinaams huisgenootje toen ik nog in de studentenflat woonde (inmiddels al 35 jaar geleden). Ik maak het nog steeds omdat het die typische Surinaamse smaak en geur heeft.
Ingrediënten 4 personen
4 kippenpoten, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel djintan, 1 theelepel massala kerrie, 2 á 3 aardappels, 1 kopje water en een klein blikje doperwten.Benodigdheden
braadpanVoorbereiding
kippenpoten worden in drieën gehakt, aardappels in kleine stukjes snijden.
Bereidingswijze
De olie is de pan heet laten worden. De ingredienten: uien, knoflook, djintan en kerrie in de pan doen en even fruiten. Daarna de kip erbij en alles door elkaar husselen en even laten braden. Dan de aardappels en het water erbij doen. Als je denkt dat de kip goed gaar is doe je het blikje doperwtjes erbij.
Bron
een Surinaams vriendinnetje
Serveertip
Lekker met pandan rijst en een frisse sla....
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties