De enige echte Surinaamse kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2012
  • De enige echte Surinaamse kip

    De enige echte Surinaamse kip

    De enige echte Surinaamse kip

Dit recept heb ik gekregen van een Surinaams huisgenootje toen ik nog in de studentenflat woonde (inmiddels al 35 jaar geleden). Ik maak het nog steeds omdat het die typische Surinaamse smaak en geur heeft.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenpoten, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel djintan, 1 theelepel massala kerrie, 2 á 3 aardappels, 1 kopje water en een klein blikje doperwten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

kippenpoten worden in drieën gehakt, aardappels in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

De olie is de pan heet laten worden. De ingredienten: uien, knoflook, djintan en kerrie in de pan doen en even fruiten. Daarna de kip erbij en alles door elkaar husselen en even laten braden. Dan de aardappels en het water erbij doen. Als je denkt dat de kip goed gaar is doe je het blikje doperwtjes erbij.

Bron

een Surinaams vriendinnetje

Serveertip

Lekker met pandan rijst en een frisse sla....

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten