PORCINI KIPPASTEI

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2012
  • PORCINI KIPPASTEI

    PORCINI KIPPASTEI

    PORCINI KIPPASTEI

Ik ben gek op recepten van Donna Hay, ze lukken altijd en zijn makkelijk om te maken. Zo ook deze lekkere kippasteitjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
16 gram gedroogde funghi porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood)
60 ml kokend water
2 eetl. olijfolie
1 ui in ringen gesneden
1 teen knoflook gehakt
3 a 4 kippedijfilets in stukjes
2 eetl. bloem
250 ml kippebouillon
100 gr. doperwtjes (diepvries)
handje grofgehakte peterselie
24 plakjes kant en klaar bladerdeeg (12x12) ontdooid
losgeklopt ei om in te kwasten
uienringen als topping
rucolasalade voor erbij
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovn voorverwarmd 200 graden

Voorbereiding

Oven voorverwarmen
Porcini weken in het gekookte water ( ong. 10 minuten) dan afgieten en weekvocht bewaren

Bereidingswijze

Hak de geweekte porcini in stukjes
verhit de olie in een antiaanbakpan en fruit de uienringen met de knoflook op half hoog vuur ongeveer 2 minuten tot de ui wat zachter is.
voeg dan de kip toe en bak ong. 2 minuten, roer er dan de bloem door, de gesneden porcini en het bewaarde weekvocht en de kippenbouillon
kook dit zachtjes tot de saus dikker wordt (10 min)
Roer er de erwtjes en de peterselie door en maak het op smaak met peper en zout, neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Maak van het bladerdeeg 12 rechthoeken van 10x 12 cm.
Leg 6 vellen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier het kipmengsel over. Kwast de randjes van ht deeg in met ei en leg er de andere 6 vellen op, druk de randjes goed aan, eventueel met een vork dan heb je gelijk een sierrandje. Leg in het midden wat uienringen als versiering en kwast de bovenkant in met ei.
Bak de pasteitjes in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.

Bron

Donna Hay

Serveertip

Serveer met wat rucola, gemengd met eventueel een dressing naar keuze en wat gehakte walnoten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jvdhelden avatar
jvdhelden 18-01-2014

Lijkt me heerlijk ga proberen

Purrie avatar
Purrie 17-12-2013

Geweldig leuk recept! Heel veel dank!

pwiggers avatar
pwiggers 18-10-2012

Dit lijkt me een heerlijk recept Susan. Neem ik graag van je mee. Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten