Herfst stoofpotje

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2012

Heerlijk stoofpotje bij herfstachtig weer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 Gr. Rundvlees (ribstuk, sukade)
150 Gr. Champignons of gemengde paddestoelen
Twee uien (een rood, een wit)
150 Gr. Spekblokjes
Teentje knoflook
Handvol sperziebonen
2 worteltjes
Trappist (half flesje)
Twee blaadjes laurier
Twee kruidnagels
Naar smaak toevoegen:
Tijm
Kaneel
Paprikapoeder
Peper en zout
Boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 386,97 kcal
Koolhydraten 8,92 g
Eiwitten 35,54 g
Vetten 21,59 g
Benodigdheden
Stoofpan, snij- en kookgereedschap.

Voorbereiding

Snij vlees in stukken, niet te klein.
Snij uien in ringen en snipper knoflook
Worteltjes in plakjes
Boontjes heel laten, steeltjes verwijderen.
Champignons of paddestoelenmix klein snijden, naar smaak.
Kruidnageltjes in laurier steken.



Bereidingswijze

Boter in de pan.
Vlees, uien en spek toevoegen en even aanfruiten op hoog vuur.
Wortel, knoflook en boontjes toevoegen, 2-3 minuten laten stoven op,hoog vuur.
Goed blijven roeren.
Trappist toevoegen
Laurier, kruidnagel, kaneel, paprikapoeder, zout en peper toevoegen en vuur laag zetten.
Rustig laten stoven voor 1,5-2 uur.

Eventueel iets indikken met maïzena- of bloempapje. Serveren met Vlaamse frieten of puree.

Serveertip

Vlaamse frieten of puree

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

AndereTaarten1 avatar
AndereTaarten1 24-12-2016

supper recept! om je vingers bij op te eten. Ik heb er zelf op het laatste moment nog mini krieltjes doorheen gedaan. serveren met stoofpertjes en klaar is je kerstmaaltijd.

spapaars avatar
spapaars 16-11-2015

Gisteravond gemaakt en wat hebben wij gesmuld zo lekker. Bedankt voor dit heerlijke recept.

aaltjen1 avatar
aaltjen1 12-10-2013

dit ga ik een keer maken je hoor nog wat wij er van vonden

aaltjen1 avatar
aaltjen1 12-10-2013

dit ga ik een keer maken je hoor nog wat wij er van vonden

aaltjen1 avatar
aaltjen1 12-10-2013

dit ga ik een keer maken je hoor nog wat wij er van vonden

aaltjen1 avatar
aaltjen1 12-10-2013

dit ga ik een keer maken je hoor nog wat wij er van vonden

SophieAerts avatar
SophieAerts 17-12-2012

Zeer lekker! Ik heb ook nog wat rozemarijn toegevoegd. De champignons heb ik deels vervangen door zelfgeplukte judasoren en fluweelpootjes. Heerlijk. (let wel op dat je de fluweelpootjes niet verwart met andere, giftige paddenstoelen). De judasoren geven een bijzondere structuur aan de stoofpot. Moet inderdaad wel lang genoeg gestoofd worden (nu hebben wij 1,5 uur genomen, volgende keer toch zeker 2 uur of langer).

frans19631 avatar
frans19631 25-11-2012

Gisteravond heerlijk stoofpotje gegeten, deze ga ik vaker maken.

liZ78 avatar
liZ78 20-11-2012

Heerlijk! Deze ga ik zeker vaker maken... Enige aanpassingen: een schepje bruine suiker en langer laten stoven. Smullen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten