Herfst stoofpotje
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 13-10-2012
Heerlijk stoofpotje bij herfstachtig weer.
Ingrediënten 4 personen
500 Gr. Rundvlees (ribstuk, sukade)150 Gr. Champignons of gemengde paddestoelen
Twee uien (een rood, een wit)
150 Gr. Spekblokjes
Teentje knoflook
Handvol sperziebonen
2 worteltjes
Trappist (half flesje)
Twee blaadjes laurier
Twee kruidnagels
Naar smaak toevoegen:
Tijm
Kaneel
Paprikapoeder
Peper en zout
Boter
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 386,97 kcal |
Koolhydraten | 8,92 g |
Eiwitten | 35,54 g |
Vetten | 21,59 g |
Benodigdheden
Stoofpan, snij- en kookgereedschap.Voorbereiding
Snij vlees in stukken, niet te klein.
Snij uien in ringen en snipper knoflook
Worteltjes in plakjes
Boontjes heel laten, steeltjes verwijderen.
Champignons of paddestoelenmix klein snijden, naar smaak.
Kruidnageltjes in laurier steken.
Bereidingswijze
Boter in de pan.
Vlees, uien en spek toevoegen en even aanfruiten op hoog vuur.
Wortel, knoflook en boontjes toevoegen, 2-3 minuten laten stoven op,hoog vuur.
Goed blijven roeren.
Trappist toevoegen
Laurier, kruidnagel, kaneel, paprikapoeder, zout en peper toevoegen en vuur laag zetten.
Rustig laten stoven voor 1,5-2 uur.
Eventueel iets indikken met maïzena- of bloempapje. Serveren met Vlaamse frieten of puree.
Serveertip
Vlaamse frieten of puree
Laatste reacties
supper recept! om je vingers bij op te eten. Ik heb er zelf op het laatste moment nog mini krieltjes doorheen gedaan. serveren met stoofpertjes en klaar is je kerstmaaltijd.
Gisteravond gemaakt en wat hebben wij gesmuld zo lekker. Bedankt voor dit heerlijke recept.
dit ga ik een keer maken je hoor nog wat wij er van vonden
dit ga ik een keer maken je hoor nog wat wij er van vonden
dit ga ik een keer maken je hoor nog wat wij er van vonden
dit ga ik een keer maken je hoor nog wat wij er van vonden
Zeer lekker! Ik heb ook nog wat rozemarijn toegevoegd. De champignons heb ik deels vervangen door zelfgeplukte judasoren en fluweelpootjes. Heerlijk. (let wel op dat je de fluweelpootjes niet verwart met andere, giftige paddenstoelen). De judasoren geven een bijzondere structuur aan de stoofpot. Moet inderdaad wel lang genoeg gestoofd worden (nu hebben wij 1,5 uur genomen, volgende keer toch zeker 2 uur of langer).
Gisteravond heerlijk stoofpotje gegeten, deze ga ik vaker maken.
Heerlijk! Deze ga ik zeker vaker maken... Enige aanpassingen: een schepje bruine suiker en langer laten stoven. Smullen!