Gele linzensoep met pompoen
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekkere maaltijdsoep, zeker als het weer stormachtig en buiig gaat worden. Je kunt het vegetarisch houden door voor groentebouillon te kiezen en de spekjes achterwege te laten.
Ingrediënten 4 personen
2 L kippenbouillon300 gr gele linzen
2 laurierblaadjes
1 knoflookteentje (gehalveerd)
1 oranje pompoen (geschild, pitjes en draden eruit, in blokjes)
2 preien (in ringen)
1 winterwortel (in plakjes)
1 blikje kikkererwten (uitgelekt)
1 bekertje creme fraiche
150 gr uitgebakken spekjes (zakje)
2 el koriander (fijngesneden)
Benodigdheden
Soeppan, staafmixerBereidingswijze
Doe de linzen in de kokende kippenbouillon, voeg de knoflook en laurierblaadjes toe en kook de linzen in ca 25 minuten gaar (ze vallen dan uitelkaar). Haal dan de knoflook en laurier uit de pan en zet de staafmixer in de pan en pureer de soep. Voeg dan de pompoen, prei, winterwortel en kikkererwten toe en kook die een minuut of 20 mee. Roer er dan de creme fraiche, uitgebakken spekjes en koriander door, verwarm een minuutje mee en de soep is klaar om op te scheppen.
Serveertip
Lekker met (warm) naanbrood en een komkommerdip!