hartige taart met knolselderij, ui en kaas

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-10-2012
  • hartige taart met knolselderij, ui en kaas

    Hartige taart met knolselderij, ui en kaas

    Hartige taart met knolselderij, ui en kaas

  • hartige taart met knolselderij, ui en kaas

    Hartige taart met knolselderij, ui en kaas

    Hartige taart met knolselderij, ui en kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el olie + extra om in te vetten
100 g mager rookspek, in blokjes
4 middelgrote uien, in ringen
1/2 knolselderij, in blokjes
8 plakjes diepvries deeg voor hartige taart (Koopmans), ontdooid
4 eieren
175 ml slagroom
200 g geraspte gruyère (Zwitserse kaas) of belegen kaas
350 g gemengde groene sla voor erbij
100 ml vinaigrette voor over de sla

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 185°C.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak het spek hierin knapperig. Neem het spek uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze op halfhoog vuur 10-12 min. totdat ze zacht zijn. Blancheer ondertussen de knolselderij 2 min. in ruim kokend water met zout net beetgaar en giet af.

Bekleed een ingevette quichevorm van ± 24 cm Ø met de plakjes taartdeeg, zorg dat de randjes elkaar net mooi overlappen en druk goed aan.

Verdeel het spek, de ui, knolselderij en helft van de kaas over de deegbodem. Klop de eieren met de room kort los, breng op smaak met zout en peper en schenk in de taart. Bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de taart in het midden van de oven in 35-40 min. gaar en met een goudbruine korst. Serveer met de gemengde rode sla en vinaigrette.

vegatip
Laat het spek weg en voeg nog 100 g extra kaas toe.

Bron

www.deliciousmagazine.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten