Chinese Tomatensoep

  • Chinees, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-10-2012

Dit recept heb ik van mijn moeder geleerd en in 2002 op Smulweb gezet. Nu, 10 jaar na haar overlijden, vond ik het tijd om hem weer eens in de spotlights te zetten. Het is een heerlijke gebonden, iets pikante, zoete soep met kipstukjes, tauge en lente-ui die de tomatensoep van de afhaal-Chinees (met alle respect!) toch wel een stuk achter zich laat.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
VOOR DE BOUILLON:
2,5 L water
1 soepkip of 4 kipfilets (schoongemaakt)
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
1 ui (grofgesnipperd)
2 teentjes knoflook (gehalveerd)
2 kippenbouillontabletten

OM DE SOEP AF TE MAKEN:
4 el suiker
6 el ketjap manis
2 tl sambal oelek
3 kleine blikjes tomatenpuree
6 el maizena (afgestreken)
100 gr tauge
2 lente-uitjes (ragfijn gesneden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 grote soeppannen, zeef, garde

Bereidingswijze

Doe de ingredienten voor de bouillon in de pan met het water en breng dit naar de kook toe. Laat dit dan 2,5 a 3 uur op een zacht vuur trekken.
Haal de kip uit de pan en giet de rest van de bouillon door een zeef in een andere pan. Snij de kip heel fijn (bij gebruik van een soepkip het vlees van de botten plukken en fijner snijden) en doe terug in de gezeefde bouillon.
Meng de suiker, ketjap, sambal, tomatenpuree, maizena en 1 soepopscheplepel bouillon tot een glad papje en doe die in de bouillon. Breng dit al roerende aan de kook en laat even doorkoken tot de soep begint te binden. Voeg tenslotte de tauge en lente-ui toe, warm nog een minuutje al roerende door en de soep is klaar om van te smullen!

Bron

Mijn moeder

Serveertip

Je kunt deze soep als onderdeel van een rijsttafel serveren, maar op zichzelf is het ook wel maagvullend!

Laatste reacties

will_s avatar
will_s 14-10-2012

Dank je voor dit heerlijke recept van je moeder !! Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten