Echte ouderwetse Goed Gevulde Stevige Snert van het drentse

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-10-2012
  • Echte ouderwetse Goed Gevulde Stevige Snert van het drentse

    Echte ouderwetse Goed Gevulde Stevige Snert van het drentse

    Echte ouderwetse Goed Gevulde Stevige Snert van het drentse

Een lekkere soep voor de koude dagen.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
4 blokjes Runder of kippe boullion ( of zie volgende regel)
1 liter kant en klare boullion uit pak of flesjes
1 pakje groente of kippesoep
1 alles alle vlees van t varken is geschikt voor een goed
pot snert zie lijst hier onder.
2 Dikke vlees ribben of krabbetjes
1 stuk Buikspek of stuk Gerookt Spek
1 verse Varkensstaart
1 verse dikke Hamschijven met zwoerd
1 verse Varkenspoten
2 verse Hamlappen
1 verse Worst
1 kilo Spliterwten op 5 liter water
3 dikke Aardappelen
3 dikke Uien
1 pak verse erwtensoep groenten of 2 verse preien
1 a 2 eetlepels Zee zout naar smaak
1a2 eetlepels Gehakt kruiden
3 theel. kruidnagelpoeder of 5 kruidnagels
4 Laurierbladen
2,1 verse,pakje rookworsten in dunne zeer plakjes gesneden,Roggebrood of Stokbrood
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 721,16 kcal
Koolhydraten 66,85 g
Eiwitten 48,22 g
Vetten 26,96 g
Benodigdheden
1 heele grote soep pan a 9 ltr of ouderwetse wasketel 1scherp mes 1 eetlepel 1 schuimspaan 1 grote soep opschep lepel.

Bereidingswijze

neem een heele grote soeppan of ouderwetse wasketel.

giet hier in het liter pak boullion leg al het vlees (behalve de rookworst) erin en vul de pan aan met water tot het al het vlees voldoende onderwater staat. doe er alle genoemde kruiden er bij roer de kruiden er goed door doe de deksel op de pan en laat dit zachtjes gaar koken.als het vlees na een paar uur koken goed gaar is neem je het vlees uit de pan en laat het afkoelen.doe vervolgens de gesneden Groenten en de erwten in de pan en laat dit met de deksel op de pan zachtjes goed gaar koken.snij in de tussen tijd de spek in plakjes van ongeveer 2 cm en doe het in een aparte schaal,haal ook het vlees van de dikke vlees ribben of krabbetjes van de botten en doe ook dit vlees in een aparte schaal en voeg dit later weer toe.snij in de tussen tijd de rookworst in dunne plakjes en gooi deze in de erwten soep en laat de rookworst en het vlees nog even mee koken of Serveer de erwtensoep met de schalen met vlees er los bij op tafel met de roggebrood voor de spek.

Serveertip

Heerlijk Met een Plak Roggebrood met Spek. Maar Smaakt ook heerlijk met een plakje stokbrood met kruidenboter

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

andreveltman avatar
andreveltman 05-01-2021

Ik vind het een heel mooi recept, ben eigenlijk al een tijdje op zoek naar een recept als deze. Ik ga hem binnenkort proberen, maar ik weet nu al bijna dat een een succes wordt!

karen206 avatar
karen206 15-02-2018

Erwtensoep met een pakje soep er door heen?? Neee.hele foute soep !!!

hans3333 avatar
hans3333 19-09-2015

het is idd wel zo netjes dat je foto credits even vermeld

veldmuis8 avatar
veldmuis8 17-09-2015

Dat is toch raar dat ik mijn foto van mijn snert tegen kom op jou pagina

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten