Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Snert
  5. Echte ouderwetse Goed Gevulde Stevige Snert van het drentse

Echte ouderwetse Goed Gevulde Stevige Snert van het drentse

Door: GAalderink

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-10-2012

Ingrediënten 12 personen


4 blokjes Runder of kippe boullion ( of zie volgende regel)
1 liter kant en klare boullion uit pak of flesjes
1 pakje groente of kippesoep
1 alles alle vlees van t varken is geschikt voor een goed
pot snert zie lijst hier onder.
2 Dikke vlees ribben of krabbetjes
1 stuk Buikspek of stuk Gerookt Spek
1 verse Varkensstaart
1 verse dikke Hamschijven met zwoerd
1 verse Varkenspoten
2 verse Hamlappen
1 verse Worst
1 kilo Spliterwten op 5 liter water
3 dikke Aardappelen
3 dikke Uien
1 pak verse erwtensoep groenten of 2 verse preien
1 a 2 eetlepels Zee zout naar smaak
1a2 eetlepels Gehakt kruiden
3 theel. kruidnagelpoeder of 5 kruidnagels
4 Laurierbladen
2,1 verse,pakje rookworsten in dunne zeer plakjes gesneden,Roggebrood of Stokbrood


Verder heb je nodig


1 heele grote soep pan a 9 ltr of ouderwetse wasketel 1scherp mes 1 eetlepel 1 schuimspaan 1 grote soep opschep lepel.

Een Hele Grote Pan Snert

Lekker Voor de koude dagen

Lekker Voor de koude dagen

Een lekkere soep voor de koude dagen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een heele grote soeppan of ouderwetse wasketel.

giet hier in het liter pak boullion leg al het vlees (behalve de rookworst) erin en vul de pan aan met water tot het al het vlees voldoende onderwater staat. doe er alle genoemde kruiden er bij roer de kruiden er goed door doe de deksel op de pan en laat dit zachtjes gaar koken.als het vlees na een paar uur koken goed gaar is neem je het vlees uit de pan en laat het afkoelen.doe vervolgens de gesneden Groenten en de erwten in de pan en laat dit met de deksel op de pan zachtjes goed gaar koken.snij in de tussen tijd de spek in plakjes van ongeveer 2 cm en doe het in een aparte schaal,haal ook het vlees van de dikke vlees ribben of krabbetjes van de botten en doe ook dit vlees in een aparte schaal en voeg dit later weer toe.snij in de tussen tijd de rookworst in dunne plakjes en gooi deze in de erwten soep en laat de rookworst en het vlees nog even mee koken of Serveer de erwtensoep met de schalen met vlees er los bij op tafel met de roggebrood voor de spek.

Serveertip

Heerlijk Met een Plak Roggebrood met Spek. Maar Smaakt ook heerlijk met een plakje stokbrood met kruidenboter



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van GAalderink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top