Spruiten-kaasschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een erg lekker ovengerecht met spruitjes dat zelfs kinderen lekker vinden die eigenlijk geen spruitjes lusten...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappelen (geschild en in gelijke stukken)
600 gr spruiten (schoongemaakt en gehalveerd)
50 gr amandelen (grof gehakt)
100 ml (volle) melk
50 gr boter
mespunt nootmuskaat
200 gr Emmentaler (45+, geraspt)
200 gr flinterdunne rauwe ham (in stukjes)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 Kookpannen, koekenpan, ovenschaal (ingevet 20x30 cm), pureestamper

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180grC.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in gezouten water in ca 20 minuten gaar, kook ondertussen de spruitjes in ca 5 minuutjes beetgaar, spoel ze dan af. Verhit de koekenpan zonder boter of olie en rooster hierin de amandelen goudbruin, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Verwarm de melk in de pan van de spruitjes voor 2 minuten. Giet de aardappelen af en stamp ze met de de pureestamper fijn, roer dan met een garde de melk door en voeg 25 gram boter, nootmuskaat en kaas toe; schep er voorzichtig de spruitjes, ham en amandelen door. Verdeel dit gelijkmatig over de ovenschaal, snij de rest van de boter in vlokjes en verdeel die eroverheen. Zet dan een kwartiertje in de oven tot het een mooi goudbruin kleurtje heeft.

Bron

Albert Heijn

Serveertip

Een glas goede rode wijn smaakt hier heel goed bij!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten