Herfst groentepannetje

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2012

Doordat de ietwat zoetige groentes in deze groentepan in melk met groentebouillon worden gestoofd, wordt de smaak romiger en zachter. Heerlijk vegetarisch gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 gr boter
2 zoete aardappels
2 pastinaken
1 winterwortel
2 venkelknollen (groen apart hoouden)
1 grote ui
1/2 knolselderij
3 stelen bleekselderij
100 gr tuinerwtjes (diepvries)
4 dl volle melk
1 groentebouillontablet
2 el bladselderij (fijngesneden)
het groen van de venkelknollen (fijngesneden)
2 el peterselie (fijngesneden)
maizena
(versgemalen) nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, garde, steelpannetje

Voorbereiding

Snij alle groentes in ongeveer evengrote blokjes, zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn. Verwarm de melk in de steelpan en verkruimel het bouillontablet erboven, roer goed door. Houd de melk tegen de kook aan, eventueel velletje erafscheppen.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en doe daar beetje voor beetje de groentes allemaal bij en fruit ze ongeveer een minuutje. Giet dan de bouillonmelk erop en laat eventjes koken, dan vuur zachter zetten en alles in ca 15 a 20 minuten zachtjes gaar stoven. Giet dan het stoofvocht af in het steelpannetje en bindt heel licht met wat maizena, roer goed door. Breng op smaak met de verse kruiden en nootmuskaat en doe terug in het groentepannetje. Roer de inhoud nog een keer goed door en serveer het direkt, liefst in diepe borden.

Serveertip

Dit is al een heerlijk volledig recept, maar mocht je er vis of vlees bij willen dan smaakt kalfsvlees of witvis (bv scholfilet, tongfilet) hier goed bij!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten