1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Parelhoen in rode wijnsaus

Parelhoen in rode wijnsaus

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-10-2012

Ingrediënten 4 personen


1 grote parelhoen, panklaar en in stukken verdeeld en op smaak gebracht met zout en peper
150 g gerookt spek, in blokjes gesneden
4 e boter
3 e olie
3 uien fijn
4 teentjes knoflook, fijn
1 winterwortel, in blokjes
1 stengel selderij, in blokjes
250 g champignons, geciseleerd
1 laurierblaar, verscheurd
1/2 t tijm
1 t gedroogde oregano
zout
zwarte peper
250 ml droge rode wijn
100 ml gevogelde fond of kippenbouillon
1 e verse peterselie, fijn (voor garnering)


Parelhoen in rode wijnsaus
Parelhoen in rode wijnsaus

Parelhoen is heel populair in de Zuid-Afrikaanse keuken. Als kind ging we dan de veld in met een .22 geweer en kwam dan thuis met 2-3 "tarentale", waarvan dan de heerlijkste stoofpotten in 33n "kole stoof oond", gemaakt werden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak de spek blokjes uit in olie en haal uit pan.
2. Voeg boter erbij en bak parelhoen mooi bruin aan alle kanten en haal ui pan.
3. Fruit uien en knoflook tot glazig en zacht.
4. Voeg de wortel, selderij en weer de spek bij uien-mengsel en bak even mee met laurier, tijm, oregano.
5. Voeg de wijn en fond bij mengsel en breng aan kook.
6. Doen parelhoen in stoofpan en voeg de groente mengsel erbij.
7. Stoof voor 2-3 uren tot zacht. Een 1/2 uur voor klaar, word de champignons toegevoegd.
8. Garneer met peterselie.

Bron

Boerekos



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top