Sloppy Linzen Joe

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Sloppy Linzen Joe

    Sloppy Linzen Joe

    Sloppy Linzen Joe

  • Sloppy Linzen Joe

    Sloppy Linzen Joe

    Sloppy Linzen Joe

Een vegetarische variant van de bekende Amerikaanse "Sloppy Joe". Het gehakt wordt vervangen door linzen. Minstens zo lekker, en nog gezond ook! :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram rode linzen,
1 (grote) ui ,
1 (kleine) groene paprika,
half rood pepertje,
1 teentje knoflook,
1 tomaat,
2 eetlepels tomatenketchup,
1 theelepel mosterd,
1 eetlepel worcestersaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker,
beetje olie,
evt plakjes smeltcheddar (1 plakje per broodje),
4 broodjes.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 579,00 kcal
Koolhydraten 59,78 g
Eiwitten 25,25 g
Vetten 23,37 g

Bereidingswijze

gesneden ui fruiten in een beetje olie, daarna fijn gesneden knoflook en gesneden paprika en rode peper er bij. Even meebakken. Dan de linzen toevoegen, goed doorroeren. Uiteindelijk de gesneden tomaat er bij, en de tomatenketchup, mosterd, worcestersaus en bruine suiker toevoegen. Wanneer de suiker goed gesmolten is en alles goed gemixt, 250 mL water er bij en een half bouillonblokje. Aan de kook brengen, en vervolgens zachtjes laten pruttelen en af en toe roeren. De kooktijd om de rode linzen gaar te krijgen is doorgaans een half uur. Altijd even proeven! Tijdens het koken het vocht in de gaten houden...wordt het te droog, dan wat water er bij, is het aan het eind te nat, dan het vuur hoger en het teveel laten verdampen. Uiteindelijk moet het een smeuïge brij zijn, die je op een broodje kan scheppen. Eventueel nog een plakje smelt-cheddar erop, en smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Nicky666 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten