Sloppy Linzen Joe
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een vegetarische variant van de bekende Amerikaanse "Sloppy Joe". Het gehakt wordt vervangen door linzen. Minstens zo lekker, en nog gezond ook! :-)
Ingrediënten 2 personen
150 gram rode linzen,1 (grote) ui ,
1 (kleine) groene paprika,
half rood pepertje,
1 teentje knoflook,
1 tomaat,
2 eetlepels tomatenketchup,
1 theelepel mosterd,
1 eetlepel worcestersaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker,
beetje olie,
evt plakjes smeltcheddar (1 plakje per broodje),
4 broodjes.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 579,00 kcal |
Koolhydraten | 59,78 g |
Eiwitten | 25,25 g |
Vetten | 23,37 g |
Bereidingswijze
gesneden ui fruiten in een beetje olie, daarna fijn gesneden knoflook en gesneden paprika en rode peper er bij. Even meebakken. Dan de linzen toevoegen, goed doorroeren. Uiteindelijk de gesneden tomaat er bij, en de tomatenketchup, mosterd, worcestersaus en bruine suiker toevoegen. Wanneer de suiker goed gesmolten is en alles goed gemixt, 250 mL water er bij en een half bouillonblokje. Aan de kook brengen, en vervolgens zachtjes laten pruttelen en af en toe roeren. De kooktijd om de rode linzen gaar te krijgen is doorgaans een half uur. Altijd even proeven! Tijdens het koken het vocht in de gaten houden...wordt het te droog, dan wat water er bij, is het aan het eind te nat, dan het vuur hoger en het teveel laten verdampen. Uiteindelijk moet het een smeuïge brij zijn, die je op een broodje kan scheppen. Eventueel nog een plakje smelt-cheddar erop, en smullen maar!