Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!

  • Japans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2012
  • Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!

    Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!

    Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!

Na heel lang klooien en experimenteren deel ik hier eindelijk een Japanse top snack! Het heeft me moeite gekost om de juiste hoeveelheden te vinden, maar nu was het raak! HEERLIJK !! Probeer zelf, verwen er je gasten mee of gewoon voor de snoeperij. Ik heb gekozen voor 3 soorten gehakt want zo wordt het balletje alleen malser en malser. HOH alleen was me nog te droog want het gehakt van de ene slager is niet het gehakt van de andere slager. Dit kan zo niet mislukken. Je weet niet wat je proeft, ik hoor wel of het een succes was.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr kalfsgehakt
150 gr varkensgehakt
700 gr rundergehakt
1 ei
½ kopje parmezaanse kaas
½ kopje paneermeel of beschuitkruim
2 kleine sjalotjes (fijn)
2 teentjes knoflook (fijn)
1 t zeezout
1 t zwarte peper
¼ kopje basterdsuiker
½ kopje soja saus
½ kopje Japanse rijstwijn (Saké)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steelpan, bakplaat, ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180 graden C.

Bereidingswijze

Neem de kalfsgehakt, het varkensgehakt en de rundergehakt, het ei, geklutst, de parmezaan, de paneer, gesnipperde sjalot, knoflook, zout en peper en meng dit heel goed door elkaar. Dek het af en laat een uurtje opstijven in de koelkast. Neem dan het mengsel en rol er balletjes van ter grootte van een klein golfballetje. Leg ze dan met enige afstand op twee bakplaten op bakpapier. Bak ze dan ongeveer 20 minuten gaar. Terwijl het bakt neem dan een schaal en maak het glazuur. Neem de sojasaus, de Japanse rijstwijn en de suiker en meng dit goed door elkaar. Neem een steelpan, doe het mengsel er in en verhit dat al roerend 5 minuten. Nu is de buitenlaag klaar. Neem nu een grote ovenschaal en leg de balletjes gespreid daarin. Giet het glazuur eroverheen, goed verdelen. Verhoog de temperatuur van de oven nu tot 220 graden C. Zet de schaal er in en bak nu nog 10 minuten. Leg ze dan op keukenpapier of even op een doek zodat ze wat kunnen bijkomen. Het resultaat is hieronder op de foto te zien! Je hebt nu ongeveer 40 kleine balletjes die er niet alleen lekker uitzien, maar ook overheerlijk smaken! Als ik daaraan begin ga ik door. Let op de hoeveelheden luisteren vrij nauw, de hoeveelheden hier zijn precies goed. Nu maar smullen of verwen je er je gasten mee en die gaan allemaal vragen hoe je hier aan komt.

Serveertip

Serveer lekker warm bij de borrel of eet als lekkere gezonde snack!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 20-12-2012

spannend deze! Al zoveel door gehakt gedaan maar nooit Parmezaanse kaas, geweldig idee, en dat bij die glazuur, leuk! Helaas is in Noordspanje `carne de leche` not-done... geen kalfsvlees te krijgen, maar ik ga het zeker proberen! Dank en fijne Feestdagen!

Juanita2 avatar
Juanita2 14-12-2012

Ziet er goed uit. Ik ga het een keer proberen!

adeline_a avatar
adeline_a 20-11-2012

Ziet er spannend uit met die Parmezaanse kaas dus zeker eens uitproberen. Bedankt voor het recept. Groetjes van An

willem37 avatar
willem37 15-10-2012

Hoi Alex zet maar neer, schuif maar door. Zien er goed uit, heb het recept van je meegenomen. Groeten Willem.

jessic avatar
jessic 13-10-2012

Ik neem dit recept graag mee..lijkt me heerlijk voor een feestje. En trouwens..voor wanneer dan ook! Dank je wel, Jessica

alidada avatar
alidada 11-10-2012

Hoi Alex, je hebt weer je best gedaan. Ziet er goed uit! Groetjes, Louise

Fressnapf avatar
Fressnapf 11-10-2012

Parmezaan is een lekkere, sterke smaakmaker. Daarom heb ik er wat in gedaan. Worden de ballen, ook gewone gehaktballen, alleen lekkerder van. Deze smelten op je tong. Petra het staat er in! Ook ik vergeet wel eens wat. Probeer maar eens en ook in een gewoon Hollands balletje.

pwiggers avatar
pwiggers 11-10-2012

Hoi Alex, het geheel ziet er lekker uit, maar de Parmezaanse kaas die je bij de ingrediënten noemt zie ik niet terug in het recept. Foutje of hoort de kaas er toch in? Ik zelf zou kiezen zonder, maar van jou het recept.Ook ik vind de combinatie Parmezaanse kaas en Japans bijzonder. Groetjes, Petra

will_s avatar
will_s 11-10-2012

Ziet er inderdaad goed uit ! Ik ga ze eens uitproberen. Groetjes Willeke.

deonart avatar
deonart 10-10-2012

Ziet er goed uit Alex en als ik naar de ingrediënten kijken, zal het ook wel zo smaken. Japans en Parmezaanse kaas is voor mij nieuw. [br] Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten