1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Sake
  5. Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!

Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!

  • Japans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2012

Ingrediënten 4 personen


150 gr kalfsgehakt
150 gr varkensgehakt
700 gr rundergehakt
1 ei
½ kopje parmezaanse kaas
½ kopje paneermeel of beschuitkruim
2 kleine sjalotjes (fijn)
2 teentjes knoflook (fijn)
1 t zeezout
1 t zwarte peper
¼ kopje basterdsuiker
½ kopje soja saus
½ kopje Japanse rijstwijn (Saké)


Verder heb je nodig


Steelpan, bakplaat, ovenschaal


Japanse balletjes met glazuur

heerlijke gezonde, niet te vette, snack.

heerlijke gezonde, niet te vette, snack.

Na heel lang klooien en experimenteren deel ik hier eindelijk een Japanse top snack! Het heeft me moeite gekost om de juiste hoeveelheden te vinden, maar nu was het raak! HEERLIJK !! Probeer zelf, verwen er je gasten mee of gewoon voor de snoeperij. Ik heb gekozen voor 3 soorten gehakt want zo wordt het balletje alleen malser en malser. HOH alleen was me nog te droog want het gehakt van de ene slager is niet het gehakt van de andere slager. Dit kan zo niet mislukken. Je weet niet wat je proeft, ik hoor wel of het een succes was.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180 graden C.

Bereidingswijze

Neem de kalfsgehakt, het varkensgehakt en de rundergehakt, het ei, geklutst, de parmezaan, de paneer, gesnipperde sjalot, knoflook, zout en peper en meng dit heel goed door elkaar. Dek het af en laat een uurtje opstijven in de koelkast. Neem dan het mengsel en rol er balletjes van ter grootte van een klein golfballetje. Leg ze dan met enige afstand op twee bakplaten op bakpapier. Bak ze dan ongeveer 20 minuten gaar. Terwijl het bakt neem dan een schaal en maak het glazuur. Neem de sojasaus, de Japanse rijstwijn en de suiker en meng dit goed door elkaar. Neem een steelpan, doe het mengsel er in en verhit dat al roerend 5 minuten. Nu is de buitenlaag klaar. Neem nu een grote ovenschaal en leg de balletjes gespreid daarin. Giet het glazuur eroverheen, goed verdelen. Verhoog de temperatuur van de oven nu tot 220 graden C. Zet de schaal er in en bak nu nog 10 minuten. Leg ze dan op keukenpapier of even op een doek zodat ze wat kunnen bijkomen. Het resultaat is hieronder op de foto te zien! Je hebt nu ongeveer 40 kleine balletjes die er niet alleen lekker uitzien, maar ook overheerlijk smaken! Als ik daaraan begin ga ik door. Let op de hoeveelheden luisteren vrij nauw, de hoeveelheden hier zijn precies goed. Nu maar smullen of verwen je er je gasten mee en die gaan allemaal vragen hoe je hier aan komt.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer lekker warm bij de borrel of eet als lekkere gezonde snack!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top