Soep van zoete aardappels met Gamba`s

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2012

Een zachte, romige en zoetige soep die echt een lekker voorgerecht vormt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 gr boter
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
1/4 knolselderij (in blokjes)
3 zoete aardappelen (Bataten, geschild en in blokjes)
1 kleine winterwortel (geschrapt en in blokjes)
7,5 dl groentenbouillon (van 2 blokjes)
1 laurierblad
2 takjes tijm
2,5 dl kookroom
8 Gamba`s (vers of ontdooid, gepeld maar staartje er nog aan)
1 el bieslook (fijngeknipt)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, staafmixer, koekenpan

Voorbereiding

Bak de Gamba`s in 1 el olijfolie in de koekenpan tot ze mooi roze zijn en nog lekker sappig.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de soeppan en fruit hierin de ui en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de aardappels, knolselderij en winterwortel toe en bak eventjes mee. Doe dan de bouillon, laurier en tijm erbij en laat de soep ca 20 minuutjes zachtjes gaarkoken. Giet er dan de kookroom bij en pureer de soep met de staafmixer. Schep de soep in 4 diepe borden, leg de Gamba`s in het midden en bestrooi met de bieslook. Serveer direkt!!

Bron

Gall & Gall

Serveertip

Lekker met een stukje stokbrood, maar hoeft niet perse!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten