Hartige zeeuwse minimuffins met pruimenchutney

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-10-2012

Deze muffins zijn lekker als een amuse of als borrelhapje. Het zijn hartige muffins. Een likje pruimen of andere soort chutney maakt het helemaal compleet maar is ook lekker zonder. De schapenkaas kun je vervangen door een andere zoetpittige kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten
275 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
0,5 tl zout
150 g ricotta of huttenkase
100 ml melk
100 g gesmolten boter of 100 ml olie
2 eieren
2 el gehakte lamsoor
1 el verse bieslook
30 gram in kleine stukjes gesneden gerookte zalm of Hollandse garnaaltjes
peper
geraspte harde schapenkaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
minimuffinvormpjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Meng bakmeel, bakpoeder en zout. Voeg melk, ricotta of huttenkase, boter en eieren toe. Schep de lamsoor, kruiden en in kleine stukjes gesneden zalm of garnaaltjes erdoor. Verdeel het beslag over de minimuffinvormpjes, ieder voor 2/3 gevuld. Strooi er wat geraspte kaas over. Bak de muffins ong. 10 a 15 minuten.
In plaats van de schapenkaas erover te strooien kun je ook een kwart kopje schapenkaas door het beslag roeren.

Serveertip

Serveer de minimuffin als amuse met een likje (pruimen)chutney, of serveer de muffins als borrelhapje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten