Hazenpeper ("Hachee van wild")

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Hazenpeper ("Hachee van wild")

    Hazenpeper ("Hachee van wild")

    Hazenpeper ("Hachee van wild")

  • Hazenpeper ("Hachee van wild")

    Hazenpeper ("Hachee van wild")

    Hazenpeper ("Hachee van wild")

Hazenpeper is de poulet van hazenvlees, zeg maar "Hachee van wild". Hier staat een heerlijk herfstrecept met hazenpeper. We stoven de hazenpeper in een rode wijn en voegen cognac toe en als je dit straks op tafel zet kun je daar gerust een paar vrienden of familie bij uitnodigen. Als je de receptuur volgt dan kan het niet mis gaan. Op een herfst- of winters buffet mag deze niet ontbreken. Deze misstaat ook niet met de kerst want je weet niet wat je proeft!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram hazenpeper ( verkrijgbaar bij de poelier)
3 dl rode wijn
3 kruidnagels
1 eetlepel italiaanse kruiden (tijm-rozemarijn-oregano)
2 laurierblaadjes
2 uien
1 teen knoflook
1 rode Spaanse peper (zonder zaad)
100 gram roomboter
50 gram spekreepjes
75 gram bloem
1 eetlepel tomatenpuree
4 dl wildfond of vleesbouillon (bijv. 1 tablet runderbouillon op 400-500 ml)
2 eetlepels cognac
Zeezout
versgemalen peper uit je molen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 427,23 kcal
Koolhydraten 23,40 g
Eiwitten 7,42 g
Vetten 25,18 g
Benodigdheden
grote pan of slowcooker

Bereidingswijze

Doe het vlees in een kom en schenk de wijn erover. Schep de kruidnagels, Italiaanse kruiden en de laurierblaadjes erdoor. Laat de haas afgedekt in de koelkast ca. 3 uur marineren. Laat het vlees in de marinade op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de uien en de teen knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekreepjes ca. 2 minuten. Neem het hazenvlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bak het vlees al omscheppend op matig vuur in ca. 5 minuten rondom bruin. Bak de ui, knoflook en peper ca. 2 minuten zachtjes mee. Schep het vleesmengsel op een bord. Roer de bloem en de tomatenpuree door het bakvet en bak het geheel ca. 2 minuten. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de marinade en de fond toe. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Schep het vleesmengsel erdoor. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 1 uur heel zachtjes gaar. Roer cognac erdoor en breng de hazenpeper op smaak met zout en peper. Smullen maar weer!
NB nog een kooktip: tijdens het koken géén wijn gebruiken die je er zelf niet bij drinkt.

Serveertip

Lekker met witte rijst, gekookte kriel, rode kool en/of cranberry saus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten