Hazenpeper ("Hachee van wild")

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-10-2012
  • Hazenpeper ("Hachee van wild")

    Hazenpeper ("Hachee van wild")

    Hazenpeper ("Hachee van wild")

  • Hazenpeper ("Hachee van wild")

    Hazenpeper ("Hachee van wild")

    Hazenpeper ("Hachee van wild")

Hazenpeper is de poulet van hazenvlees, zeg maar "Hachee van wild". Hier staat een heerlijk herfstrecept met hazenpeper. We stoven de hazenpeper in een rode wijn en voegen cognac toe en als je dit straks op tafel zet kun je daar gerust een paar vrienden of familie bij uitnodigen. Als je de receptuur volgt dan kan het niet mis gaan. Op een herfst- of winters buffet mag deze niet ontbreken. Deze misstaat ook niet met de kerst want je weet niet wat je proeft!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram hazenpeper ( verkrijgbaar bij de poelier)
3 dl rode wijn
3 kruidnagels
1 eetlepel italiaanse kruiden (tijm-rozemarijn-oregano)
2 laurierblaadjes
2 uien
1 teen knoflook
1 rode Spaanse peper (zonder zaad)
100 gram roomboter
50 gram spekreepjes
75 gram bloem
1 eetlepel tomatenpuree
4 dl wildfond of vleesbouillon (bijv. 1 tablet runderbouillon op 400-500 ml)
2 eetlepels cognac
Zeezout
versgemalen peper uit je molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan of slowcooker

Bereidingswijze

Doe het vlees in een kom en schenk de wijn erover. Schep de kruidnagels, Italiaanse kruiden en de laurierblaadjes erdoor. Laat de haas afgedekt in de koelkast ca. 3 uur marineren. Laat het vlees in de marinade op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de uien en de teen knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekreepjes ca. 2 minuten. Neem het hazenvlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bak het vlees al omscheppend op matig vuur in ca. 5 minuten rondom bruin. Bak de ui, knoflook en peper ca. 2 minuten zachtjes mee. Schep het vleesmengsel op een bord. Roer de bloem en de tomatenpuree door het bakvet en bak het geheel ca. 2 minuten. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de marinade en de fond toe. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Schep het vleesmengsel erdoor. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 1 uur heel zachtjes gaar. Roer cognac erdoor en breng de hazenpeper op smaak met zout en peper. Smullen maar weer!
NB nog een kooktip: tijdens het koken géén wijn gebruiken die je er zelf niet bij drinkt.

Serveertip

Lekker met witte rijst, gekookte kriel, rode kool en/of cranberry saus.

Laatste reacties

alexsmits853 avatar
alexsmits853 04-12-2017

Neem deze graag van je mee, staat als goed bevonden op het Kerst menu!! Dankje

Eveline66 avatar
Eveline66 07-02-2014

Met kerst gemaakt en smaakte heerlijk. Heb alleen staan stoeien met het bloem gedeelte, kreeg allemaal klonten dus dat moet ik volgende keer anders doen.

molenmeisje avatar
molenmeisje 26-12-2012

Heerlijk was je hazenpeper die ik deze keer met bouten heb gemaakt. Vorige keer had ik poulet bij de poelier gehaald maar dat was me niet bevallen. Deze keer in de eerste plaats een andere poelier én ander vlees met een super resultaat! Bedankt, er is gelukkig nog een beetje over voor in de vriezer.

Fressnapf avatar
Fressnapf 07-12-2012

Leuk! Bedankt, deze staat hier 1e kerstdag ook op tafel. Kunnen onze gasten smullen. Nog een tip, koop hazenbout en géén rug als je geen poulet kunt krijgen. Smaakt malser en dat is nou net de bedoeling. Allen fijne dagen !

sistera avatar
sistera 07-12-2012

Bedankt Alex, mijn kinderen willen dit jaar hazenpeper met de Kerst. Ik ben er dus nu uit, jouw recept gaat het worden. Groeten, Floor

parel62 avatar
parel62 01-12-2012

lijkt me ook een erg fijn recept om te eens te proberen komende weken

Tukker88 avatar
Tukker88 01-12-2012

mmmm, lijkt me erg lekker en heb het meegenomen hoor!

mikruud avatar
mikruud 26-11-2012

Dat klinkt zalig!

molenmeisje avatar
molenmeisje 26-11-2012

Heerlijk Alex, afgelopen week heb ik je recept uitgeprobeerd als voorbereiding voor kerst. Bij mij was het hazenvlees niet zacht in een uur dus volgende keer neem ik bouten en laat ik deze langer pruttelen.De smaak was voortreffelijk dus op eerste kerstdag serveer ik je hazenpeper met hete bliksem. Dank je voor je recept Hanneke

marianneoud avatar
marianneoud 22-10-2012

Neem je recept mee. Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten