Gewokte hutspot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Hutspot anno 2012, uit de wok! Het lijkt vreemd maar doordat het gewokt wordt, houden de groentes veel meer hun smaak, dus lekkerder!
Ingrediënten 4 personen
2 el (olijf)olie2 winterwortels (in plakjes)
4 uien (in halve ringen)
1/2 knolselderij (in blokjes)
400 gr krielaardappeltjes
300 gr casselerrib (vleeswaren)
peper en zout
Benodigdheden
Wokpan, kookpanVoorbereiding
Kook de krielaardappeltjes een minuutje of 5 voor en laat iets afkoelen.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok en fruit hierin de uien een minuutje aan. Doe dan de wortels, knolselderij, krieltjes en naar smaak peper en zout en roer dit allemaal goed door. Doe er dan een scheutje water bij en roerbak het geheel een kleine 10 minuten. Voeg wat water toe als de wok te droog wordt. Leg dan de plakjes casselerrib tussen de hutspot en laat die even meewarmen.
Serveertip
Gewoon lekker de wok op tafel en smullen van deze moderne hutspot!